Настольная версия
мова | язык

Сексуальні розлади пов'язані з позою уві сні

26 Октября, 13:42

Поделиться:

Іспанські сексологи спільно з лікарями-сомнологами прийшли до висновку, що приблизно чверть сексуальних розладів пов'язані з позою уві сні.

Наш кореспондент додзвонився до доктора медицини, сомнолога Хосе Орландо.

Ось про що він розповів:

- У кожної людини є своя улюблена поза для сну. Хтось спить на спині, а комусь зручніше на животі або на боці. За нашими дослідженнями 3600 людей, 70% з них сплять на боці, 20% - на животі і лише 10% - на спині. Так ось, сон на животі шкідливий для чоловічої потенції і жіночого лібідо - сексуального потягу.

- Чому?

- Відбувається здавлювання шлунка, сечового міхура і інших внутрішніх органів. І як наслідок - стиснення дрібних артерій, що доставляють кров до статевих органів.

- А яка поза уві сні найсприятливіша?

- На спині. При цьому навантаження на тіло розподілене рівномірно, здавлювання кровоносних судин і нервів немає. До речі, нічна ерекція (аж до сім'явиверження) найчастіше буває у чоловіків, які люблять спати на спині. У цій позі органи малого тазу відмінно забезпечуються кров'ю, добре "відпочивають" (до речі, це для жінок дуже сприятливо).

А от якщо чоловікові сниться щось еротичне, його статевий орган при непорушеному кровотоці моментально реагує на "солодкий сон". Тобто зайвий раз, причому дуже фізіологічно, тренується. Нічні ерекції чоловікові дуже корисні, особливо якщо вони закінчуються полюцією - мимовільною еякуляцією. Тоді немає застою в простаті, вона теж працює, "тренується". Це корисно для профілактики простатиту.

- А що скажете про сон на боці?

- Для потенції він нешкідливий. Правда, якщо при цьому не підтискати під себе ноги - обидві чи одну. Тоді судини, що несуть кров у малий таз, теж можуть мати знижений кровотік, також можуть здавлюватися розташовані в цій зоні нерви.

Але куди шкідливіше для сексуальності спати на високій подушці. Адже при цьому погано забезпечується кров'ю мозок! Страждає гіпофіз, його здатність виділяти гормони, у тому числі статеві.

Коментує кандидат медичних наук, сексолог Юрій Романов:

- Поза на спині дійсно для потенції і лібідо корисна. До речі, цікавим є ще одне спостереження. Якщо спати з трохи піднятими ногами (градусів 10, не більше), то приплив крові до статевих органів у чоловіків викликає ерекцію, а у жінок - напругу клітора. І ще це дуже корисно для вен. А адже уві сні ми проводимо третину життя, - розповідає www.sex-news.ru


Ошибочный заголовок — Ctrcefkmys hjpkflb gjdэzpfys p gjpj. eds cys

26 Октября, 13:42

Поделиться:

СобытияСобытия
Сегодня праздник

Международный день свободы слова в СМИ

Международный день солнца

Сегодня именины празднуют:

Анастасий, Гавриил, Григорий, Никита, Александр, Федор