Настільна версія
мова | язык

Американські вчені закликають світ

27 Січня, 15:43

Поділитися:

Вчені з університету Джонса Хопкінса в Балтіморі розробили новий календар і закликають користуватись ним. З року в рік він буде незмінним: одні й ті самі дати припадатимуть на ті ж дні тижня, та кожні 5-6 років в кінці грудня буде стояти додатковий тиждень.

Розроблений астрофізиком Річардом Конн Генрі та економістом Стівом Ханке календар зберігає семиденний робочий тиждень, проте починатись він буде з неділі. Пора року за новим календарем триватиме 91 день: перший місяць матиме 31 день (березень, червень, вересень та грудень), а два наступні – по 30. Тривалість року становитиме 364 дні, а різниця зі світловим роком буде компенсуватись додатковим «екстра» тижнем в кінці грудня кожного п’ятого або шостого року.

Нововведення значно полегшить фінансові підрахунки: для визначення відсотків по кредитам, облігаціям, форвардним договорам більше не потрібно буде рахувати дні.

Крім того, науковці виступають за перехід на спільний для всієї планети час: ці заходи мають стимулювати розвиток міжнародних бізнес-зв’язків. Робочі години в різних країнах будуть різними, проте міжнародні корпорації зможуть ввести для своїх службовців єдиний трудовий час.

Річард Генрі та Стів Ханке визнають, що ідея календарної реформи належить не їм: вчені лише удосконалили календар, розроблений Бобом МакКленоном в 1996 році. Науковці вважають, що він набагато зручніший за Григоріанський, прийнятий у 1582 році, тим, що він з року в рік не змінюється. Календар Генрі-Ханке фаз місяця, як і його попередник, не враховує, а людям, які народились в додатковий тиждень вчені пропонують самим обирати собі день народження.

На присвяченій календарю сторінці на сайті університету Джонса Хопкінса вчені закликають людей переходити на розроблений ними календар, проте як сприймають пропозицію календарної реформи уряди різних країн, поки не відомо.
Помилковий заголовок — Fvthbrfycmrs dxtys pfrkbrf.nm cdsn

27 Січня, 15:43

Поділитися:

ПодіїПодії
Сьогодні свято

Міжнародний день інтелектуальної власності

Сьогодні іменини святкують:

Артемон