Настільна версія
мова | язык

Гурт «Воплі Відоплясова» став абсолютним чемпіоном серед переможців музичної премії YUNA

10 Лютого, 16:14

Поділитися:

8 лютого в Національному палаці «Україна» відбулось урочисте нагородження лауреатів Першої музичної премії YUNA (Yearly Ukrainian National Awards), якою були відзначені кращі досягнення українських артистів за останні двадцять років. Тріумфатором церемонії став гурт «Воплі Відоплясова». Легендарна четвірка отримала нагороди відразу у трьох номінаціях – за кращий альбом («Музіка»), кращу пісню двадцятиліття та кращий відеокліп (обидві номінації – «Весна»).

За словами Олега Скрипки, почесна нагорода стала для «ВВ» «найнесподіванішим подарунком до ювілею», адже відомо, що саме в ці дні музиканти святкують 25-ліття своєї творчої діяльності. Співак щиро подякував експертам за високу оцінку та висловив бажання розділити нагороду разом із фанами, а також зі всіма людьми, з якими група працювала протягом цих років.

Обирало переможців журі, до складу якого входили вітчизняні та зарубіжні музичні журналісти, професіонали від шоу-бізнесу, які «не створюють музику, але професійно використовують її за родом діяльності» (цитата з прес-релізу), а також «весільні генерали» – екс-вокаліст німецького дуету «Modern Talking» Томас Андерс та співак із гурту «De Phazz» Карл Фрієрсон. За об’єктивність вибору відповідала компанія Deloitte, яка забезпечує чесність при виборі переможців премії «Греммі».

Кращими виконавцями були названі Олександр Пономарьов та Ірина Білик, кращою групою – «Океан Ельзи», кращим композитором – Костянтин Меладзе, а спеціальну премію «За особливі досягнення» отримала Софія Ротару. Кращим автором текстів був визнаний вокаліст гурту «Бумбокс» Андрій Хливнюк, який одразу побажав передати премію Юрію Рибчинському, але Ю́рій Євгенович чемно відмовився від нагороди, зазначивши, що завжди був поетом і писав вірші, а не слова до пісень.

Супроводжували церемонію виступи номінантів. На жаль, більшість вітчизняних поп-зірок зважили за краще співати під фонограму, чого ніколи не буває на подібних концертах у Європі та США. Тим крутіше прозвучали ті, хто співав наживо – «Бумбокс», Тарас Чубай та, звісно, самі «Воплі Відоплясова», які цього разу побалували публіку акапельним джазом, виконавши свій мега-хіт «Весна» разом із вокальним гуртом «Jazzex».
Помилковий заголовок — Uehn «Djgks Dsljgkzcjdf» cnfd f,cjk.nybv xtvgsjyjv cthtl gthtvj;wsd vepbxyjї ghtvsї НГТФ

10 Лютого, 16:14

Поділитися:

ПодіїПодії
Сьогодні свято

Міжнародний день книги та авторського права

Сьогодні іменини святкують:

Зенон (Зинон), Максим, Олександр, Терентій, Федір, Яків