Настільна версія
мова | язык

Британські вчені довели, що кохання може вбити людину

15 Лютого, 03:07

Поділитися:

Вчені відкрили "синдром розбитого серця" і довели, що людина може померти від кохання.

Британські медики у переддень святого Валентина довели, що серце може розірватися від любові, страху і горя. За словами кардіохірурга Александра Ліона, нездоланний страх, сильний душевний біль або, навпаки, радість можуть призвести до серцевої недостатності. Нині, за його словами, цей феномен носить назву "синдром розбитого серця".

Причина цієї хвороби - кардіоміопатія стресу, тобто масивний викид адреналіну, який паралізує нижні камери серця і переносить все навантаження на верхні камери. Раніше вважалося, що адреналін змушує серце працювати швидше. Але відкриття лікаря Ліона говорить про те, що так буває не завжди. У деяких випадках адреналін, навпаки, викликає слабкість і паралізує роботу серця в організмі, що практично неминуче призводить до загибелі людини.

Відкриття "синдрому розбитого серця" пояснює, чому так багато людей помирають у перші дні після втрати близьких людей. На думку лікаря Ліона, людей, які померли від "синдрому розбитого серця", набагато більше, ніж показує офіційна статистика. Він вважає, що цей синдром може маскуватися під звичайний серцевий напад чи ішемічну хворобу серця.

Помилковий заголовок — <hbnfycmrs dxtys ljdtkb? oj rj[fyyz vj;t d,bnb k.lbye

15 Лютого, 03:07

Поділитися:

ПодіїПодії
Сьогодні іменини святкують:

Євтихій (Євтух), Єремій (Ярема), Мефодій