Настільна версія
мова | язык

“Гайдамаки” презентують перший сингл нового альбому

15 Лютого, 11:00

Поділитися:

Після довгої та кропіткої праці, під час якої кардинальних змін зазнав склад гурту, постійно знаходячись в пошуку нового саунду, нових ідей та підходів до творчого процесу, сміливо експерементуючи та водночас залишаючись вірними обраному шляху, самобутній український рок-гурт “Гайдамаки” відкриває нову сторінку своєї історії, презентуючи широкому загалу перший сингл з нового альбому. “Дівчина з Дніпра” – саме цій пісні випала доля бути першою “ластівкою” шостого альбому відомої української команди.

“Ідея пісні виникла миттєво на джем-сейшені. – розповідає Олександр Ярмола. - Одразу намалювався сюжет: образ дівчини, з якою рок-співак мав ніч кохання після одного з концертів, не відпускає його душу, переслідує у снах, руйнує особисте життя. Дівчина з великого промислового українського міста, що попри всю урбанізацію, залишається чаклункою, дитиною Дніпровських степів. Пісня про кохання та рок-н-ролл“.

Робота над новою платівкою тривала дуже довгий час та видалася найважчою серед усіх раніше записаних альбомів “Гайдамаків”. І той факт, що останній доробок колективу, “золотий” альбом, записаний разом з польским гуртом Voo Voo, було видано ще в 2009 році, давив тягарем перфекціонізму та актуальності нового матеріалу на Олескандра Ярмолу та його однодумців. Але вони з гідністю подолали цей бар’єр, та змогли запропонувати слухачеві якісний матеріал європейського рівня, агресивний та гармонійний український рок-н-ролл із домішками фолку.
І в цьому не остання заслуга нових учасників колективу, які увійшли до складу команди, та привнесли багато цікавих нових ідей.

В першу чергу, це Піотр «Дзікі» Ханцевич. Відомий польский рок-гітарист та саундпродюсер, у якого за плечима 15 золотих та 4 платинових альбоми, співпраця з багатьма світовими зірками, серед яких Steve Vai , Scorpions , Electric Light Orchestra, Papa Roach, Iggy Pop, написання музики до кіно, комп’ютерної гри тощо. З ним “Гайдамаки” познайомилися під час історичного запису з Voo Voo, і як виявилося, мають надто схожі погляди на музику та ідентичні способи її створення. Почесне місце бас-гітариста посів Томаш "SOOLOO" Солніца, який стовідсотково є самим гучним басистом Польщі. Також у колективі з’явилося двоє нових українців – барабанщик Дмитро Кушнір, який прийшов до гурту завдяки давньому другу “Гайдамаків” Ю.Здоренко та яскравий представник буковинської традиції народної музики, акордеоніст Дмитро Мотузок.

В найближчих планах гурту – презентація відео на пісню “Дівчина з Дніпра”, яке було відзнято молодим українським режисером та водночас учасником харківської групи Pur:Pur, Євгеном Жебко.
Помилковий заголовок — “Ufqlfvfrb” ghtptyne.nm gthibq cbyuk yjdjuj fkm,jve

15 Лютого, 11:00

Поділитися:

ПодіїПодії
Сьогодні свято

Міжнародний день інтелектуальної власності

Сьогодні іменини святкують:

Артемон