Настільна версія
мова | язык

У новому відео Карпа цілується з жінкою

29 Лютого, 21:51

Поділитися:

Українська письменниця Ірена Карпа зі своїм рок-гуртом "Qarpa" зняли кліп на англо-іспанську пісню "Соледад".

У відео Карпа перевтілюється у мексиканську художницю Фріду Кало. У 6 років мексиканка перехворіла на поліомієліт і на все життя лишилася кульгавою. у 18 років потрапила в аварію, після чого довгий час була прикута до ліжка, перенесла більше 30 операцій. Тоді почала малювати. 25 років любила художника Дієго Ріверу, з яким то сходилися, то розлучалися. У кліпі йдеться про зраду Дієго із сестрою Фріди.

Ідея кліпу належить київській художниці Мурі. Вона малювала ілюстрації до книги Ірени Карпи "Піца "Гімалаї", пише Gazeta.ua

"Все життя у неї було дуже болісним, але і дуже прекрасним. Все вийшло випадково. У мене була абсолютно тупєйша фотографія. В Непалі, щоб піти в гори, коли тебе фоткають, просто сідаєш на стілець на фоні сараю. Дурак такий сидиш, руки на коліна. І Мурі на цій фотці по приколу домалювала мені папугу на плечі, брови, коси. Вийшла дуже подібна до Фріди, бо у неї на усіх фотках також дуже пряме лице, нічого не виражає, хоча багато почуттів приховує. Вона отак і придумала зробити з мене Фріду. Це виявилося надлегким завданням. Просто домалювали брови і червоного рота. Брови просто домалювали звичайним олівцем. Спочатку думали приклеїти, але вирішили, що це занадто було би. В реалі виглядає стрьомно, а в кадрі — класно. Коли дивилась у дзеркало, не впізнавала себе. Зніматися з такими бровами класно було. Але коли поверталася додому, трошки хвилювалась, що про мене подумають. Адськи виглядала, невдавшимся транссвиститом", - розповіла Карпа.

У новому відео вона цілується з жінкою.

"Я у чоловічому вбранні, а дублерка — мега жіночка, з косами й квітами — її зіграла Мурі приходить до мене, і ми лежимо і цілуємось. Це символізує роздвоєння Фріди як особи бісексуальної, андрогінної. У нас уже є дуже відома серед лесбійських і бісексуальських кіл пісня — "Очі твої". Написала її по приколу, а вона сприйнялась як про любов жінки до жінки. Наша аудиторія таким чином збагатилась гомосексуальними парами. Деякий час складалось враження, що одні лесбійки на наші концерти ходять. Зараз трошки менше, але після цього кліпу може бути друга хвиля. Ще був один момент цікавий, але, думаю, він тільки в режисерську версію увійде. Маю декілька ляльок, які вдягаються на палець. У одному з кадрів дістаю ляльку Фріди з тумбочки, вдягаю її на середній палець і показую його", - додала письменниця.
Помилковий заголовок — E yjdjve dsltj Rfhgf wske'nmcz p ;syrj.

29 Лютого, 21:51

Поділитися:

ПодіїПодії
Сьогодні свято

Міжнародний день пам'ятників та історичних місць

Сьогодні іменини святкують:

Марко, Платон, Семен, Федора (Феодора)