Настільна версія
мова | язык

Це не жарт: Комп'ютер за 35 доларів надійшов у продаж

5 Березня, 23:48

Поділитися:

Стартували продажі компактного комп'ютера Raspberry Pi. Ціна на пристрій становить 22 фунта стерлінгів або приблизно $ 35.

Комп'ютер являє собою плату розміром з кредитну карту. Він продається без корпусу, без монітора, без миші і без клавіатури. Електроенергією пристрій живиться через порт microUSB.

Raspberry Pi використовує 700-мегагерцевий процесор на архітектурі ARM. 35-доларова модель має 256 мегабайт оперативної пам'яті, два порти USB і роз'єми HDMI та Ethernet. Комп'ютер працює на базі Linux.

Пізніше у продаж надійде 25-доларова модель із 128 мегабайтами пам'яті і одним USB-портом.

Проект Raspberry Pi - далеко не перша спроба створити дешевий компактний комп'ютер. Серед аналогічних проектів можна відзначити 89-доларове пристрій BeagleBoard на базі процесора Texas Instruments та 60-доларовий MiniEMBWiFi на процесорі MIPS.

За розмірами з Raspberry Pi може змагатися анонсований на виставці MWC 2012 комп'ютер Cotton Candy - його габарити порівнянні із габаритами флешки. Cotton Candy, однак, коштує $ 199.

Творці Raspberry Pi позиціонують комп'ютер як пристрій, призначений для навчання дітей програмуванню. Тим не менше, апарат було вирішено зробити загальнодоступним, а не обмежуватися виключно поставками його у школи.
Помилковий заголовок — Wt yt ;fhn^ Rjvgэ.nth pf 35 ljkfhsd yflsqijd e ghjlf;

5 Березня, 23:48

Поділитися:

ПодіїПодії
Сьогодні іменини святкують:

Георгій (Єгор), Данило, Ніл, Серапіон