Настільна версія
мова | язык

Ірена Карпа: "В Україні жінки найуспішніше реалізуються в ролі дружин забезпечених чоловіків"

9 Березня, 18:05

Поділитися:

Українське суспільство не доросло до європейського розуміння жіночої свободи.

Про це Gazeta.ua розповіла письменниця і співачка Ірена Карпа.

"Мене змалку затюкували. Знали б ви, як мене з болотом мішали і вчителі і тодішні бойфренди. Казали, якщо поїдеш в Київ, будеш там останньою - ти ні голосу ні маєш, ні таланту. В університеті коли бачила, щоб більшість моїх одногрупниць не можуть на карті Швецію показати, сміялася про себе. В Україні бути активною і незалежною значно важче, ніж на Заході, тому що зберігається стереотип: жінка смажить котлети, а чоловік дивиться телевізор", - каже Карпа.

"В Україні поки що для жінки вбачають одну роль — стати дружиною забезпеченого чоловіка. Мабуть, через це українки намагаються гарно виглядати. За кордоном жінки значно менше за собою слідкують. Українки, безперечно, красивіші. Але надмір стразів і косметики доходить до смішного. Не дивно, що це приваблює секс-туристів. Подивіться, скільки баб красивих їздять на крутих машинах. Вони навряд чи в офісі заробили на цей автомобіль. А європейські чоловіки, які роздуплилися, розуміють, що жінка — це партнер, а не прикраса для спальні і не машина для смаження котлет", - вважає письменниця.

За словами Ірени, бути мамою і професійно реалізуватися в Україні важче, ніж за кордоном.

"На заході продукти екологічно чистіші, хоча дитсадки і недешеві. У творчості, якби я працювала за кордоном — я була би в кілька разів багатшою", - поділилася вона.
Помилковий заголовок — Shtyf Rfhgf^ @D Erhfїys ;syrb yfqecgsiysit htfkspe.nmcz d hjks lhe;by pf,tpgtxtyb[ xjkjdsrsd@

9 Березня, 18:05

Поділитися:

ПодіїПодії
Сьогодні свято

Міжнародний день книги та авторського права

Сьогодні іменини святкують:

Зенон (Зинон), Максим, Олександр, Терентій, Федір, Яків