Настільна версія
мова | язык

«Французькі вечорниці» від Олега Скрипки в Казахстані або Франко-українська весна в долині Алатау

22 Березня, 23:53

Поділитися:

В рамках Тижня франкофонії до Алмати прибула «Французька весна», а разом із нею відбулась безпрецедентна подія – Олег Скрипка та джаз-бенд «Забава» презентували в культурній столиці Казахстану ексклюзивне шоу під назвою «Французькі вечорниці в стилі джаз-кабаре».

Український співак та його міжетнічний оркестр вперше привезли до братнього Казахстану весняну музичну програму, складену з пісень Едіт Піаф, Сальваторе Адамо та світових шлягерів, інтерпретованих у французькій естетиці. Під час концерту казахи дружно підтягували «Падам, падам...», а французи з англійцями ревниво переглядались під акорди бітловської «Мішель», яка того вечора також звучала французькою. Справжній шквал емоцій збудила франкомовна версія каватини Штирлиця «Я прошу» з популярного радянського серіалу, а несподівана варіація депресивної уральської співанки про Алена Делона, який не п’є одеколон, набула у виконанні українських джазменів неповторного шарму марсельських портових кнайп, чомусь особливо сподобавшись гостям із Бразилії.

«Казахстан в рамках головування в ОБСЄ надає великого значення своїй відданості демократичним цінностям, які притаманні франкофонії, – зазначив генеральний консул Франції в Алмати Гійом Наржолє. – Олег Скрипка є символом франкофонії. Він – українець, який народився у Середній Азії, виріс в Україні та Росії, працював у Франції, та в певному аспекті знає французьку мову краще за деяких корінних французів».

«Так, я – українець, що приїхав до Казахстану представляти французьку пісню, – додає Олег Скрипка. – Цей факт і є відображенням сьогоднішнього світу, який зближується, з'єднується у дивних конфігураціях. Здорово, що Казахстан і Україну зближує французький проект, пісні Франції. По суті, кабаре – це зустріч друзів, створення особливої теплої атмосфери. Рік тому я створив джаз-кабаре в Києві, там співають українські, російські, французькі пісні. Це – справжній культурний пласт, і я сподіваюся, що сьогодні всі відчули його теплоту».
Помилковий заголовок — «Ahfywepmrs dtxjhybws» dsl Jktuf Crhbgrb d Rfpf[cnfys f,j Ahfyrj-erhfїycmrf dtcyf d ljkbys Fkfnfe

22 Березня, 23:53

Поділитися:

ПодіїПодії
Сьогодні іменини святкують:

Микита, Федосія (Феодосія)