Настільна версія
мова | язык

Режисер Титаніка занурився на дно Маріанської западини

26 Березня, 23:09

Поділитися:

Одномісний батискаф Deepsea Challenge з канадським режисером на борту Джеймсом Кемероном почав занурення на дно Маріанської западини.

Як повідомляє агентство Ассошіейтед Пресс, режисер занурюється в безодню Челенджера (найглибша ділянка Маріанської западини з відміткою близько 11 тис. метрів) в одномісному батискафі, який спеціально на його замовлення розробили і побудували в Австралії.

Очікується, що Кемерон зануриться на дно за 90 хвилин. За підсумками підводної подорожі планується поява спільного з National Geographic фільму про занурення.

До Кемерона була зроблена лише одна спроба занурення в Безодню Челенджера – в 1960 році за 5:00 туди опустився батискаф зі швейцарським інженером Жаком Піккаром і капітаном військово-морських сил США Доном Уолшем.

Їх підводний апарат пробув на дні западини всього 20 хвилин. Двоє дослідників тоді виявили там всього шість видів живих істот, у тому числі плоских риб розміром до 30 сантиметрів, схожих на камбалу.

Кемерон став відомим кінорежисером за роботами над такими художніми фільмами, як Термінатор (перша та друга частини), Безодня, Титанік, Аватар і Чужі.
Помилковий заголовок — Ht;bcth Nbnfysrf pfyehbdcz yf lyj Vfhsfycmrjї pfgflbyb

26 Березня, 23:09

Поділитися:

ПодіїПодії
Сьогодні свято

Міжнародний день танцю

Сьогодні іменини святкують:

Агапія, Василиса, Галина, Ірина, Леонід, Ніка, Федора