Настільна версія
мова | язык

Пісню "Давно не гуляла сокира по вулицях міста Москва" в Росії викликають на біс

26 Березня, 23:13

Поділитися:

У березні-квітні рівненський гурт "Ot vinta" під час гастролей в Росії співатиме пісню зі словами "Давно не гуляла сокира по вулицях міста Москва". Фронт-мент колективу Юрій Журавель запевняє, що росіяни сприймають твір з іронією й завжди викликають колектив на біс.

"Вона написана, як стьоб на "Блюз пухлих рук", популярну пісню російського рок-н-рольного гурту "Містер-Твістер". Пригадуєте там слова: "Холеные, пухлые руки, здоровый румянец у щек, в петлице на черной рубашке сверкает нацистский значок". Водночас, пісня – іронія над нашим ставленням до невдач, коли причину шукаємо тільки за межами України, а не в самих собі", - пояснює Юрій Журавель.

"Її там дуже добре й класно сприймають. Коли виконував цю пісню вперше у Москві, то проспорив організаторам концерту ящик коньяку. Я не повірив, що доведеться тричі співати її на біс. Росіяни сприймають пісню з іронією й без комплексів. Вони почуваються самодостатньо й впевнено. Звісно, що ця пісня не може викликати міжнаціональної ворожнечі. Хоча в Україні на радіо "Київ" і "Рокс" пісні "17 москалів" і "Міцні, засмальцьовані руки" не крутять. Нам пояснили, що вони, наче, шовіністичні", - каже він.

Нагадаємо, що в тексті пісні є, зокрема, такі рядки: "Міцні, засмальцьовані руки, а м'язи тверді, наче дуб. На білій, як день вишиванці блищить український тризуб" та "В очах крижана недовіра, як глобус блищить голова. Давно не гуляла сокира по вулицях міста Москва!". В іншій пісні "17 москалів" йдеться про те, як "У славне місто Львів сімнадцять москалів в "Криївку" завітали "побухать". За сюжетом запальний поліський рок-н-рол розвіяв недовіру й усіх "хороводами столами, сходами дружньою юрбою дриґати, стрибати понесло".

Рівненський гурт "Ot vinta" 31 березня та 12 квітня гастролюватиме в Москві. На квітень також заплановані концерти в Ярославлі, Калузі, Самарі, Єкатеринбу́рзі, Казані та Пермі. Планують музиканти також виступити в Санкт-Петербурзі.

Помилковий заголовок — Gscy. @Lfdyj yt uekzkf cjrbhf gj dekbwz[ vscnf Vjcrdf@ d Hjcsї dbrkbrf.nm yf ,sc
26 Березня, 23:13

Поділитися:

gazeta.ua

Теги: Ot vinta

ПодіїПодії
Сьогодні іменини святкують:

Антон (Антоній), Ардаліон, Євстафій (Євстахій, Остап), Іван, Мартин