Настільна версія
мова | язык

DagaDana вдруге відправляється у тур Україною!

25 Квітня, 00:31

Поділитися:

25 квітня з концерту у Фестиваль-ресторації «Диван» розпочнеться всеукраїнський тур гурту DagaDana. Польсько-українське тріо вже давно добре знане в Європі, і на цей раз протягом другого туру в Україні відвідає сім міст і столицю Молдови Кишинів!

DagaDana з притаманною їм легкістю поєднує фолк, джаз і електроніку в одне ціле, створюючи тим самим власний неповторний стиль. Концерти DagaDana завжди сповнені емоцій, адже окрім класичних інструментів (клавіші, електроніка, контрабас) музиканти використовують звичайні дитячі іграшки, які додають казковості і водночас іронії до всього, що відбувається на сцені. Зв’язок музикантів з публікою вражає – DagaDana протягом всього концерту по-особливому, власною мовою спілкується з глядачем.

DagaDana сформувалась після знайомства Даги Грегорович з польського міста Познань і Дани Винницької, колишньої вокалістки відомого українського джаз-бенду «ShokolaD» зі Львова. Цілісності додає звучання контрабасу Міколая Поспєшальського - незмінного учасника гурту, що родом з Кракова.

У 2008 році гурт випустив перший реліз «Wygadana», а вже другий «Malenka» (2011) отримав найпрестижнішу польську премію «Frederyk». Цього року DagaDana не здає позицій і є також номінованою на отримання цієї нагороди.

«Ключем до успіху DagaDana є відсутність штампів і оригінальність, музиканти готові до експериментів і досліджень. В їх музиці відсутній пафос, але є своєрідний підхід до звучання народних елементів. Музиканти з легкістю справляються як з електронікою, клавішами, контрабасом так і з іграшками, мобільними телефонами чи пилкою під час виступу. Чи не шаленство? Тільки тоді, коли це необхідно» - пишуть критики про гурт.

DagaDana постійні учасники всесвітньовідомих фестивалів: Heineken Open’er Festival, Флюгери Львова, Фортмісія, ZA JAZZ Fest, L2, Song of Songs, Festival des Musiques du Désert (Марокко) та багатьох інших.
Помилковий заголовок — ВфпфВфтф dlheut dslghfdkz'nmcz e neh Erhfїyj.!

25 Квітня, 00:31

Поділитися:

ПодіїПодії
Сьогодні свято

Міжнародний день охорони праці

Сьогодні іменини святкують:

Анастасій, Анастасія, Андрій, Василиса, Віктор, Кіндрат, Лук'ян, Мстислав, Трохим, Яків