Настільна версія
мова | язык

Україна представить на Каннському кінофестивалі три нові фільми

15 Травня, 21:36

Поділитися:

З 16 по 26 травня 2012 року на кіноринку 65-го Каннського міжнародного кінофестивалю працюватиме український національний павільйон, який представить Державне агентство України з питань кіно. Цього року українська делегація відвідає Канни вп'яте.

Український павільйон працюватиме з 16 по 26 травня у Віллаж Інтернаціональ (на кіноринку Каннського кінофестивалю).

На Каннському кіноринку відбудуться три міжнародні прем'єри нових українських фільмів: кіноальманаху У кожного свій Чехов, стрічки Чемпіони з підворіття режисера Ахтема Сеїтаблаєва і фільму ТойХтоПройшовКрізьВогонь режисера Михайла Іллєнка.

У рамках роботи Українського національного павільйону запланована презентація українських кінопроектів: анімаційного фільму Ростислава Гарбара Микита Кожум'яка, фентезі Максима Фірсенка Колесо фортуни: Казка про бідність, пригодницького фільму режисера Віктора Андрієнка Іван-сила, документальної стрічки Невідома країна (продюсер Максим Онопрієнко), драми Леоніда Горовця Переполох в Хелмі і кіноальманаху Шевченко. Для тебе, для України (продюсер Максим Онопрієнко).

Також український павільйон традиційно представить кіноподії, які відбудуться в Україні - Одеський міжнародний кінофестиваль (презентація відбудеться 24 травня о 16.00) і Міжнародний кінофестиваль Молодість.

У рамках роботи Каннського кіноринку представники України також візьмуть участь у круглому столі Зарубіжний досвід і нові правила фінансування кіновиробництва в Європі, організованому Європейською аудіовізуальною лабораторією.

Заплановані робочі зустрічі з багатьма представниками міжнародної кіноіндустрії: Тамарою Татішвілі (директором Грузинського національного центру кіно), Антоні де Клермон Тоннером (заступником директора компанії Юніфранс), Бенуа Жінесті (генеральним директором Міжнародної федерації асоціації кінопродюсерів), Агнешкою ​​Одорович (директором Польського Інституту кіномистецтва), Хубертом Гендеб’єном (керівником бельгійського фонду Tax Shelter), Антоніо Барберо (арт-директором Венеціанського міжнародного кінофестивалю), Дорен Бонекампом (генеральним директором Нідерландського фонду кіно) та іншими.

Цього року павільйон традиційно об'єднає як представників продакшн-компаній, незалежних українських режисерів, продюсерів, так і фестивальних менеджерів і дистриб'юторів. Український національний павільйон - це майданчик для проведення зустрічей українських та європейських кінопрофесіоналів, презентацій готових для прокату стрічок і тих, які перебувають на стадії виробництва.

Нагадаємо, що 65-й Каннський міжнародний фестиваль триватиме з 16 по 27 травня 2012 року. Відкриє фестиваль фільм Уеса Андерсона (Wes Anderson, США) Королівство повного місяця (Moonrise Kingdom), а закриє Тереза ​​Д. (Thérèse D) з Одрі Тоту (Audrey Tautou) і Жілем Лелушем (Gilles Lellouche), остання картина французького режисера Клода Міллера (Claude Miller), який помер на початку квітня. Україна в конкурсну програму не увійшла.
Помилковий заголовок — Erhfїyf ghtlcnfdbnm yf Rfyycmrjve rsyjatcnbdfks nhb yjds askmvb

15 Травня, 21:36

Поділитися:

ПодіїПодії
Сьогодні іменини святкують:

Євтихій (Євтух), Єремій (Ярема), Мефодій