Настільна версія
мова | язык

Французькі археологи знайшли найстаріше в світі порно

17 Травня, 01:21

Поділитися:

Археологи виявили найдавніший порнографічний малюнок в печері Абрі Кастаньо на південно-заході Франції, вік малюнка оцінюється в 37 тис. років.

Малюнок являє собою коло з рискою, який, як припускають вчені, є зображенням жіночих геніталій. На думку дослідників, цей малюнок доводить, що стародавні люди цікавилися таємницею народження людини.

Крім того, знахідка, як зазначають учасники дослідницької групи, свідчить про важливу повсякденну ролі мистецтва в житті людей оріньякської культури, яка була поширена по всій Європі 37-28 тис. років тому. Сама печера Абрі Кастаньо, як і сусідня Абрі Бланшар, не вперше розкриває перед вченими таємниці життя первісних людей.

"Образ життя стародавніх людей оріньякської культури був більш-менш схожий на сучасний. Їх суспільство було досить складним, і вони займалися скульптурою і графікою", - розповів професор антропології Нью-Йоркського університету Рендалл Уайт, один з авторів дослідження. Раніше антропологи виявили у цих печерах малюнки на вапнякових плитах, сотні прикрас із зубів тварин, намисто зі слонової кістки та мильного каменю.

Помилковий заголовок — Ahfywepmrs fh[tjkjub pyfqikb yfqcnfhsit d cdsns gjhyj

17 Травня, 01:21

Поділитися:

ПодіїПодії
Сьогодні іменини святкують:

Антон (Антоній), Ардаліон, Євстафій (Євстахій, Остап), Іван, Мартин