Настільна версія
мова | язык

Каннський фестиваль підіймає завісу

18 Травня, 00:48

Поділитися:

Цьогорічний Каннський фестиваль пройде під знаком Мерилін Монро, адже саме минають 50-ті роковини від дня її смерті. Втім, фестиваль цього разу у певному сенсі ігнорує жінок – 22 фільми, що беруть участь у змаганні, зроблено виключно режисерами-чоловіками.

Фестиваль відкриється показом фільму “Королівство повного місяця” Веса Андерсона. Це ностальгія за 60-ими роками, адже дія фільму відбувається 1965 року, тут йдеться про втечу двох хлопчаків зі скаутського табору і про те, що з того вийшло. У стрічці знялися такі зірки, як Білл Мюррей, Едвард Нортон, Брюс Вілліс та Тільда Свінтон.

Стрічка “У дорозі” бразильського режисера Волтера Саллеса. Одразу після смерті батька Сал Парадайз, успішний нью-йоркський письменник, зустрічає Дена Моріарті, убивчо чарівного екс-ув‘язненого, одруженого з дуже спокусливою і розкутою Мерілу. Спраглі свободи, троє молодих людей вирушають на пошуки нових пригод, нових зустрічей і самих себе.

Канадець Девід Кроненберг бере участь у загальному конкурсі з фільмом “Космополіс”, в той час як його син Брендан змагається у категорії “Особливий погляд”, де нагороджуються молоді таланти.

У конкурсі також беруть участь стрічки “Паперові хлопчики” із Джоном К‘юсаком,Заком Ефроном та Ніколь Кідман у головних ролях, та “Убиваючи їх тихо” із Бредом Піттом.

Тьєррі Фремо, директор фестивалю:
“Канни – це не тільки змагання, йдеться не тільки про Золоту Пальмову гілку. Йдеться про кіновиробництво, і сподіваємось, ми зможемо зробити внесок у цю галузь, аби рухатись уперед”.
Помилковий заголовок — Rfyycmrbq atcnbdfkm gslsqvf' pfdsce

18 Травня, 00:48

Поділитися:

ПодіїПодії
Сьогодні свято

Міжнародний день книги та авторського права

Сьогодні іменини святкують:

Зенон (Зинон), Максим, Олександр, Терентій, Федір, Яків