Настільна версія
мова | язык

Балет Ірини Мазур “Життя” виступив у Кувейті

31 Травня, 15:46

Поділитися:

Балет Ірини Мазур “Життя” презентував свою програму у Кувейті. У цій екзотичній арабській країні колектив побував у рамках Днів української культури, організованих посольством України у Кувейті з ініціативи кувейтського уряду. “Життя” показало кувейтцям українську етніку з модернової точки зору.

- Вперше українська культура була представлена в Кувейті, - зазначила хореограф і керівник балету “Життя” Ірина Мазур. - Наші динамічні виступи сприймалися “на ура”. Попри те, що кувейтці ― емоційно стримані, ми зуміли підняти весь зал. Овації не стихали. Це був тріумф! Хоча, коли готувалися до гастролів, хвилювалися. Нам поставили суворі вимоги до одягу танцюристів, хореографічної лексики. Перед поїздкою надсилали у Кувейт відео номерів, які збиралися показувати, на затвердження. “Модернізували” костюми так, щоб не було видно “зайвої” частини тіла ― ноги вище коліна чи руки. Забрали з номерів усі підтримки, уникнули дотиків між хлопцями і дівчатами. Дівчатам кувейтці дозволили виступати з непокритими головами, але, що убезпечити себе від скандалу, ми підготували номери в головних уборах. Нам розповіли, що одна з попередніх делегацій опинилася у центрі скандалу через розріз на сукні та один з рухів танцівниці, який видався кувейтським високопосадовцям вершиною вульгарності... І це все при тому, що Кувейт - одна з напрогресивніших арабських країн.

Балет Ірини Мазур “Життя” провів у Кувейті тиждень. Насолодитися виступом українського балету прийшли члени правлячої родини Ас-Сабахів – губернатор провінції Аль-Асима (міста Ель-Кувейт) шейх Алі Аль-Джабер Аль-Ахмад Ас-Сабах та сестра нинішнього Еміра Держави Кувейт шейха Фаріха Аль-Ахмад Аль-Джабер Ас-Сабах, генеральний секретар Національної Ради з питань культури, мистецтва та літератури Держави Кувейт Алі Аль-Юха, представники МЗС Держави Кувейт...

Довідка

Балет Ірини Мазур “Життя” разом із Русланою переміг на “Євробаченні-2004” з “Дикими танцями”. Наступного року, коли “Євробачення” проходило у Києві, балет презентував на весь світ хореографічну сюїту «Спогади ватри». За 25 років свого існування балет Ірини Мазур “Життя” гастролював у близько 40 країнах світу. Найдовший концертний тур: 30 концертів протягом 20 днів у Великій Британії. Наймасовіший виступ: 100 000 глядачів у вересні 2009 року (Олімпійський стадіон «Чамсіль», Сеул, Південна Корея). При “Житті” діє школа танцю (молодша група – з 5 років, старша – з 13-ти), а також Театр живих скульптур.
Помилковий заголовок — <fktn Shbyb Vfpeh “:bnnz” dbcnegbd e Redtqns

31 Травня, 15:46

Поділитися:

ПодіїПодії
Сьогодні іменини святкують:

Георгій (Єгор), Данило, Ніл, Серапіон