Настільна версія
мова | язык

У Казахстані зняли з прокату комедію Диктатор

2 Червня, 00:12

Поділитися:

Кінокомедію Диктатор (The Dictator) з відомим англійським актором Сашею Бароном Коеном зняли з прокату в Казахстані через два тижні після прем'єри, що відбулася 17 травня.

У п'ятницю, 1 червня, новий спільний проект Коена і режисера Ларрі Чарльза зник із репертуару кінотеатрів республіки. Те, що картина знята з прокату, підтвердили співробітники низки кінотеатрів Алма-Ати.

У компанії Інтерфільм, що є прокатником картини, не коментують цю інформацію.

Нагадаємо, нещодавно Диктатора було вирішено непоказувати в Таджикистані. Компанія Тантана - єдиний в Таджикистані дистриб'ютор світових кінопрем'єр - не стала привозити Диктатора в Таджикистан "через менталітет жителів". В інших країнах Центральної Азії - крім Туркменії - прем'єра нової комедії відбулася 17 травня.

Фільми за участю Коена не вперше стикаються із перешкодами на шляху до казахстанського глядача.

Так, в 2006 році поява фільму Борат, повна назва якого Борат: культурні дослідження Америки на користь славної держави Казахстан, викликала неоднозначну реакцію в суспільстві, фільм був заборонений у прокаті в Казахстані та Росії.

У фільмі Диктатор, присвяченому пам'яті Кім Чен Іра, скандальний Барон Коен грає президента-прем'єра-міністра-генерала-адмірала, або Верховного Правителя генерал-адмірала Аладдіна, який керує багатою нафтовою країною Вадією.

За сюжетом, Аладдін їде c офіційним візитом до Нью-Йорка, але його викрадає і збриває йому бороду садист із спецслужб (Джон С. Рейлі). У той же час за хитромудрим задумом радника диктатора (Бен Кінгслі) двійник-ідіот Верховного Правителя повинен підписати нову демократичну конституцію, яка звільнить Вадію і відкриє американському та китайському капіталу доступ до вадійской нафти. Цьому якраз і буде заважати весь фільм Алладін, який звільнився із полону, цілий і неушкоджений. Без бороди Верховного Правителя ніхто не дізнається, в тому числі і активістка-феміністка Зої (Анна Фаріс), яка виступала проти диктатури, а в підсумку привела нового знайомого в обитель політкоректності - свій магазин екологічно чистих продуктів, в якому трудяться представники різного роду меншин, мігрантів і потерпілих у військових конфліктах.
Помилковий заголовок — E Rfpf[cnfys pyzkb p ghjrfne rjvtls. Lbrnfnjh

2 Червня, 00:12

Поділитися:

ПодіїПодії
Сьогодні свято

Міжнародний день свободи слова в ЗМІ

Міжнародний день сонця

Сьогодні іменини святкують:

Анастасій, Гаврило, Григорій, Микита, Олександр, Федір