Настільна версія
мова | язык

Сексуально активні підлітки потребують системи довірчої медицини

28 Березня, 21:38

Поділитися:

Сексуально активні підлітки потребують додаткової системи негласної, «довірчої» медицини, показало дослідження фахівців з Клініки материнства і дитинства штату Род-Айленд. Робота опублікована в медичному журналі SRM: Sexuality, Reproduction and Menopause.

Заходи негласної медицини повинні, зокрема, включати доступ до ефективних засобів контрацепції.

«Майже половина підлітків в середній школі є сексуально активними, тому відбір і рекомендація ефективних засобів контрацепції є критично важливими для підтримки здоров'я хлопців і дівчат. Враховуючи великий відсоток незапланованих підліткових вагітностей у США, ця мета залишається складною для досягнення», – вважає професор гінекології Ребека Аллен, що керувала дослідженням.

За статистикою, 46% американських підлітків у віці від 15 до 19 років хоч би один раз займалися сексом, 20% вступили в перший статевий контакт до 15 років. Хоча 83% дівчат і 91% хлопців стверджують, що оберігаються від небажаної вагітності, щороку в країні реєструється близько 750 тисяч підліткових вагітностей. Це в 2–4 рази вище, ніж кількість пологів у підлітків в таких розвинених країнах, як Великобританія, Швеція і Франція, де більше молодих людей користуються контрацептивами, нарікають автори роботи.

«Ми повинні розповідати підліткам про засоби оберігання і забезпечувати вільний доступ до них, щоб уникнути небажаних вагітностей і сплеску захворювань, що передаються статевим шляхом», – підсумувала Аллен.
Помилковий заголовок — Ctrcefkmyj frnbdys gslksnrb gjnht,e.nm cbcntvb ljdshxjї vtlbwbyb

28 Березня, 21:38

Поділитися:

ПодіїПодії
Сьогодні іменини святкують:

Євтихій (Євтух), Єремій (Ярема), Мефодій