Настільна версія
мова | язык

У США пройде перший у світі котячий кінофестиваль

12 Липня, 00:04

Поділитися:

В американському місті Міннеаполіс, штат Міннесота, пройде перший кінофестиваль, в програму якого увійдуть тільки відеоролики за участю кішок - Internet Cat Video Film Festival.

Усі кліпи для фестивалю будуть взяті з відкритого доступу в Мережі. Захід призначений на 30 серпня. Він проходитиме у рамках фестивалю мистецтв, повідомляє Los Angeles Times.

За словами організатора фестивалю Кеті Кзарнікі Хілл, показ котячого відео стане експериментом, до участі в якому запрошуються як любителі кішок, так і ті, хто цих тварин недолюблює. На думку оргкомітету Internet Cat Video Film Festival, поспостерігати за публікою, яка дивитиметься котяче відео, буде дуже цікаво.

Хілл пояснила, що основна особливість фестивалю буде полягати саме у масовості цього заходу: зазвичай інтернет-користувачі переглядають ролики про котів наодинці, а кінопоказ дасть їм можливість зібратися разом і не тільки повеселитися, але й обговорити побачене в режимі реального часу.

Кінофестиваль триватиме від 45 хвилин до однієї години. Організатори вважають, що цього часу буде цілком достатньо, оскільки зазвичай тривалість інтернет-роликів про кішок не перевищує декількох хвилин.

Відбір відео, яке потрапить до конкурсної програми фестивалю, стартував 9 липня і триватиме до 30 липня. Весь цей час охочі можуть надсилати котячі ролики для того, щоб комісія їх оглянула та прийняла рішення про допуск їх до фестивалю. Надіслати посилання на відео, яке гідне участі в Internet Cat Video Film Festival, можна, заповнивши спеціальну форму на сайті фестивалю.

Нагадаємо, що 13 лютого 2012 року в Голлівуді вперше вручили нещодавно започатковану кінопремію для собак Golden Collar Award (Золотий нашийник). Захід був стилізований під традиційні церемонії вручення голлівудських кінопремій, тільки головними героями події були собаки, а не люди.

Головним героєм Golden Collar Award став пес Уггі, який зіграв у картині Артист Мішеля Хазанавічуса.
Помилковий заголовок — E CIF ghjqlt gthibq e cdsns rjnzxbq rsyjatcnbdfkm

12 Липня, 00:04

Поділитися:

ПодіїПодії
Сьогодні свято

Міжнародний день ДНК

Сьогодні іменини святкують:

Василь, Давид, Зенон (Зинон), Іван