Настільна версія
мова | язык

Арнольду Шварценеггеру виповнилося 65 років

30 Липня, 22:23

Поділитися:

30 липня акторові, колишньому губернатору Каліфорнії Арнольду Шварценеггеру виповнюється 65 років.

Для багатьох він не тільки знаменитість, а й справжнє втілення американської мрії. Недарма імміграційна служба США оголосила Шварценеггера "найбільшим іммігрантом". І хоча Арнольд досі не позбувся австрійського акценту, його голосом промовляє притча про країну обітовану, де людина може домогтися всього, чого захоче.

Більше 40 років тому хлопець з маленького австрійського містечка переїхав до США. Шварценеггеру вдалося перетворитися з культуриста із сильним акцентом на кінозірку, успішного бізнесмена і політика.

Навіть після восьми років на посаді губернатора штату Каліфорнія для шанувальників він залишається просто Арні, тим більше тепер, коли, як і обіцяв в одній зі своїх знаменитих фраз, він повернувся. У майбутньому році повинні розпочатися зйомки п'ятого Термінатора за його участю.

Американський культурист, актор, 38-й губернатор Каліфорнії Арнольд Шварценеггер Алоїс (Arnold Alois Schwarzenegger) народився 30 липня 1947 року в невеликому австрійському селі Таль.

Батько Арнольда - Густав Шварценеггер (1907-1972), мати - Аурелія Шварценеггер (1922-1998), старший брат Мейнхард (1946-1971). Батько був військовим, отримав звання старшого сержанта, який після Другої світової війни очолив місцеву поліцію.

Під впливом свого батька Арнольд почав займатися футболом, але у віці 14 років віддав перевагу кар'єрі культуриста. Арнольда надихали знамениті актори- атлети 1960-х років: Реєстр Парк (Reg Park) і Стівен Рівз (Steven Reeves).

У 1965 році Арнольда Шварценеггера призвали на строкову службу до австрійської армії, де він прослужив рік, отримавши спеціальність механіка водія танка.

У тому ж році Шварценеггер виграв конкурс культуристів Містер Європа (1965) серед юніорів. Щоб взяти участь у конкурсі, він втік із військової частини, а після повернення провів тиждень у військовій в'язниці за самоволку.

В австрійському селі відкрився музей Шварценеггера

Після демобілізації Арнольд переїхав до Мюнхена, де працював у спортивному клубі.

У 1967 році він переміг на конкурсі Містер Всесвіт, ставши наймолодшим переможцем за всю його історію. Йому було всього 20 років.

У 1968 році Шварценеггер переїхав до США. За його власним визнанням, на той момент він погано знав англійську і після закінчення мовних курсів в каліфорнійському коледжі Санта Моніки Арнольд вступив до Університету Вісконсіна. Його Шварценеггер закінчив зі ступенем бакалавра з економіки у 1979 році. У 1983 році Арнольд Шварценеггер отримав американське громадянство.

У Лос-Анджелесі Шварценеггер тренувався в клубі Gold's Gym під керівництвом Джо Вейдера. У 1970 році переміг на найпрестижнішому конкурсі культуристів Містер Олімпія в Нью-Йорку, ставши наймолодшим Містером Олімпія в історії конкурсу.

Всього на рахунку Арнольда Шварценеггера п'ять завойованих титулів міжнародних змагань з бодібілдингу Містер Всесвіт і сім титулів Містер Олімпія.

Від початку 1970-х років Шварценеггер став кумиром підлітків у всьому світі, які бралися за штангу. Цьому сприяв і вихід документального фільму Качаючи залізо(1977) за участю Шварценеггера, який став класикою пропаганди культуризму.

У 1970 році Шварценеггер вперше з'явився на великому екрані у фільмі Геркулес у Нью-Йорку. Однак цей і наступні кілька фільмів не принесли великої слави молодому акторові. Ситуація змінилася у 1976 році з виходом на екрани картини Залишайся голодним, за роботу в якій Арнольд отримав премію Золотий глобус у номінації Найкращий дебют.

Одним із перших справжніх успіхів Шварценеггера стали картини Конан-варвар (1982) і Конан-руйнівник (1983). Фантастичний бойовик Термінатор Джеймса Кемерона, який вийшов на екрани в 1984 році, став однією із найкращих фантастичних стрічок того року.

Зіркове розлучення: Арнольд Шварценеггер розлучився з дружиною після 25 років шлюбу

Образ супергероя Шварценеггер втілив і в кількох наступних картинах: Коммандос (1985), Хижак (1987), що біжить (1987), кожна з яких мала успіх у глядачів.

У 1991 році на екрани вийшло продовження трилогії про машини з майбутнього-Термінатор-2: Судний день, що зібрало понад півмільярда доларів у кінопрокаті, залишивши позаду всі попередні роботи Арнольда.

У комедіях Близнюки (1988), Дитсадівський поліцейський (1990), Джуніор (1994), Правдива брехня (1994) Арнольду Шварценеггеру вдалося відійти від перевіреного часом амплуа супергероя.

У другій половині дев'яностих Шварценеггер переніс дві складні операції на серці, і деякий час не знімався. У 1999 році він повернувся на екран у фільмі Кінець світу. Однак особливого успіху фільм не мав, як і наступні картини Шостий День (2000) і Відшкодування Збитку (2002).

У 2003 році вийшов фільм Термінатор-3: повстання машин, після якого Арнольд Шварценеггер пішов з кіноіндустрії.

У серпні 2003 року Шварценеггер оголосив про намір балотуватися на посаду губернатора Каліфорнії.

У жовтні 2003 року він переміг на дострокових губернаторських виборах у Каліфорнії від Республіканської партії.

Шварценеггер став 38-м губернатором цього штату і першим губернатором штату, що народилися за межами США, з часу ірландця Джона Дауні, обраного в 1862 році.

У 2006 році переобрався на другий термін. Губернаторські повноваження Шварценеггера минули 3 січня 2011.

У гостях у Термінатора. Медведєв познайомився зі Шварценеггером

Шварценеггер прославився своїм прагненням до захисту навколишнього середовища. Він став ініціатором введення найжорсткіших вимог із контролю над викидами парникових газів з усіх, які до цього часу існували в США. Губернатор Каліфорнії прийняв ряд заходів для підвищення енергоефективності штату. Зокрема, в 2005 році він запустив десятирічний план з розвитку відновлюваної енергії Мільйон сонячних дахів і проект з розвитку водневих заправних станцій Водневе шосе.

У жовтні 2010 року, будучи губернатором Каліфорнії, Шварценеггер відвідав Росію з представниками венчурних фондів та інноваційних компаній Кремнієвої долини.

У лютому 2011 року Арнольд Шварценеггер заявив, що повертається в кіно після семирічної паузи в акторській кар'єрі.

Ще будучи губернатором, Арнольд з'явився в невеликій ролі у фільмі Сільвестра Сталлоне Нестримні (2010).

У 2011 році Шварценеггер брав участь у зйомках фільмів Нестримні-2 і Останній рубіж.

У липні 2011 року в рідному будинку Шварценеггера в Австрії відкрився музей. У музеї зібрана колекція скульптурних зображень колишнього культуриста, а також особистих речей молодого Шварценеггера, включаючи його дитяче ліжечко. Потрапив у музей і мотоцикл з відомої сцени у фільмі Термінатор, де він зіграв головну роль.

Шварценеггер визнав себе батьком дитини своєї колишньої домробітниці

Арнольд Шварценеггер автор книг з бодібілдингу. На осінь 2012 року заплановано вихід книги мемуарів Шварценеггера Згадати все: моя неймовірно правдива історія життя (Total Recall: My Unbelievably True Life Story).

Арнольд Шварценеггер був одружений із племінницею колишнього президента США Джона Кеннеді Марією Шрайвер. У шлюбі народилося четверо дітей: дві доньки і два сини.

1 липня 2011 Марія Шрайвер подала до вищого суду Лос Анджелеса заяву про розлучення. У заяві йшлося про "невиправні розбіжності" з чоловіком.

Раніше в травні 2011 року стало відомо, що Арнольд Шварценеггер визнав, що є батьком дитини домробітниці, яка пропрацювала у колишньої першої пари штату Каліфорнія трохи більше 20 років.
Помилковий заголовок — Fhyjkmle Idfhwtytuuthe dbgjdybkjcz 65 hjrsd

30 Липня, 22:23

Поділитися:

ПодіїПодії
Сьогодні іменини святкують:

Євтихій (Євтух), Єремій (Ярема), Мефодій