Настільна версія
мова | язык

Авторка книг про Гарі Поттера побудує для своїх дітей замок Хогвартса

2 Серпня, 00:27

Поділитися:

Автор серії романів про Гаррі Поттера Джоан Роулінг планує побудувати для своїх дітей в саду свого особняка в Единбурзі замок в стилі Хогвартса.

Задумані Роулінг вежі в стилі школи чарівників, де, згідно з романом, вчився Гаррі Поттер, - коштують приблизно 150 тисяч фунтів стерлінгів і настільки великі, що для їх будівництва необхідно дозвіл.

Кожен дерев'яний будинок з балконами і башточками планується побудувати на палях.

Згідно з планом дитячого майданчика, представленому до міської ради Единбурга, вежі будуть з'єднуватися мотузковим мостом і підійти до них можна буде по секретному тунелю, захованому під піднятими над землею дерев'яними доріжками.

Замок призначений для двох молодших дітей Роулінг - дев'ятирічного Девіда і семирічної Маккензі.

Як випливає з проекту, у будинку Девіда буде спеціальний люк і пожежна жердина для виходу в сад, а у будиночку Маккензі запланована свої гвинтові сходи і сталева гірка, яка веде до гойдалок.

Дерев'яні доріжки пов'язують вежі з батутом, який прихований від сторонніх очей деревами.

Мати трьох дітей, 46-річна Джоан Роулінг (після заміжжя Джоан Джо Мюррей) є найбагатшою письменницею Великобританії. За різними даними, її статки оцінюються в суму від 800 мільйонів до 1 мільярда доларів, вона багатша за королеву Великобританії Єлизавету II і входить в дюжину найбагатших жінок Сполученого Королівства.

Сім книг Джоан Роулінг про юного чарівника Гаррі Поттера перекладені на 74 мови та продані загальним тиражем більше 450 мільйонів екземплярів.
Помилковий заголовок — Fdnjhrf rybu ghj Ufhs Gjnnthf gj,ele' lkz cdjї[ lsntq pfvjr {judfhncf

2 Серпня, 00:27

Поділитися:

ПодіїПодії
Сьогодні свято

Міжнародний день охорони праці

Сьогодні іменини святкують:

Анастасій, Анастасія, Андрій, Василиса, Віктор, Кіндрат, Лук'ян, Мстислав, Трохим, Яків