Настільна версія
мова | язык

Олег Скрипка: Мовний закон нічого не змінить, проте мобілізує

6 Серпня, 23:38

Поділитися:

Олег Скрипка стане обличчям нового проекту «Київстар» під назвою «Знай країну». Презентація проекту, що триватиме з 1-го серпня по 28 жовтня, відбулася сьогодні у столиці після повернення фронтмена гурту «ВВ» з Британії.

Оскільки в Україні вирують «мовні» пристрасті, а думки поважного рокера ми ще не чули, «Високий Вал» поцікавився думкою Олега з приводу законопроекту Колєсніченка-Ківалова.

Тим більше, що останнім часом, особливо під час традиційного фестивалю «Країна Мрій» популярна в Україні і поза її межами особистість надто часто хвалила Януковича як "більш ефективного менеджера".

– По-перше, мова – це принципово. Українці насправді не розуміють, наскільки це принципово. Я вважаю, що базове питання мови у нас ставиться не так. Тому що незнання української мови – це просто неграмотність. Все, крапка! Треба з цього почати. В Україні «рідна мова - російська» - це великий міф, - сказав Олег Скрипка.

Людям, які сперечаються щодо толерантності і своєї російськості, головний ВВ-шник порадив спочатку вивчити українську мову, і тільки після цього можливий діалог:

– Будь-яка гра передбачає правила. Якщо люди не знають української мови, взагалі чого вони вступають в діалог? Хай вони її спочатку вивчать, а потім буде про що говорити.

По-друге, закон про державну мову у нас не діє. Державна мова не захищена, вона в міноритеті. Української літератури немає, української музики немає. Я як український виконавець не маю переваг у себе в Україні. І якщо його навіть його відмінять, нічого не зміниться. Але той позитив, що зараз відбувається, що ми про це говоримо і за це боремося – це прекрасно, - сказав він.

На думку Олега Скрипки, якщо завдяки зусиллям Партії Регіонів приймуть мовний закон, ми ще більше активізуємося і ще більше захищатимемо рідну мову.
Помилковий заголовок — Jktu Crhbgrf^ Vjdybq pfrjy ysxjuj yt pvsybnm? ghjnt vj,skspe'
6 Серпня, 23:38

Поділитися:

ПодіїПодії
Сьогодні свято

День міст-побратимів

Міжнародний день джазу

Сьогодні іменини святкують:

Адріан, Ананій, Зосим, Семен, Олександр