Настільна версія
мова | язык

Святкуємо День Незалежності в столиці яскраво

24 Серпня, 00:28

Поділитися:

У п’ятницю, 24 серпня, Київ разом з усією Україною святкує 21-у річницю Незалежності України. З нагоди свята в столиці відбуватимуться численні фестивалі, конкурси, концерти, виставки. "Хрещатик" обрав заходи, на які варто завітати цього дня.

Усіх патріотів запрошують приєднатися до Параду вишиванок з гігантськими писанками

На День Незалежності вулицями столиці пройде Парад вишиванок, в якому візьмуть участь понад 5 тисяч осіб з усієї України. Святкова хода розпочнеться о 12.00 з майдану Незалежності та пройде по вул. Хрещатик, Грушевського, Мазепи, а фінішує на Співочому полі. У параді бере участь 21 місто України, кожне з яких представить не лише свої вишиванки, але й святкову програму. Крім того, кожне місто присилає до Києва свою гігантську писанку, які провезуть на возах, прикріплених до квадрациклів. Київську команду з майже 3 тисяч учасників очолить рок-співак Едуард Діля Приступа. А брати участь в заході будуть підприємці, дизайнери, чиновники і діти. На Співочому полі присутніх очікують численні конкурси та святкова концертна програма.

Долучайтеся до спорту та здорового способу життя на Хрещатику

24 серпня чимало спортивних та розважальних подій відбуватиметься на центральній вулиці столиці. Під час традиційного спортивного фестивалю "Веселі старти на роликах", який відбудеться у Києві 24 серпня з 14.30 до 17.00, киянам та гостям столиці запропонують покататися на роликах вулицею Хрещатик. У рамках фестивалю відбудеться майстер-клас з катання на роликах, де учасники зможуть безкоштовно спробувати свої здібності. Також у програмі фестивалю передбачені різноманітні спортивні естафети та ігри на роликах: "М’яч у ворота", "Юркий м’яч з ключкою", "Швидкий ролер", "Хокей на роликах", а учасники будуть нагороджені медалями, дипломами та призами.

Також на Хрещатику відбудеться фінал Української стрітбольної ліги-2012, де зійдуться найсильніші команди з різних міст країни. У відкритому турнірі зі стрітболу можуть брати участь усі команди і гравці, для цього необхідно мати при собі документ, який засвідчує повноліття. Окрім змагань, у рамках турніру також відбудуться виступи фіналістів теле-шоу "Україна має талант", команди баскетбольних фристайлерів "Герої майданчиків", брейк-данс шоу, показові виступи команди street workout, а також багато інших спортивних видовищ.

В рамках святкування з 10.00 до 21.00 на відрізку від вулиці Інститутської до Європейської площі відбудеться спортивно-презентаційна акція Київського міського автомотоклубу. Організатори свята обіцяють показові виступи з вело- і мототріалу, видовищні трюки на мотоциклах і автомобілях, показові виступи спортивних автомобілів, а також проведення аніматорами різноманітних конкурсів та вікторин. Крім того, з 11.00 до 19.00 на Хрещатику (від вул. Прорізної до вул. Городецького) працюватиме зона скейт-парку та джамперу. На встановлених на проїжджій частині конструкціях проходитимуть показові виступи прихильників цих видів спорту. Усі охочі матимуть можливість відвідати майстер-класи з роликів, паркуру, джемперу, скейт-парку та сучасного танцю. Також відбудеться конкурс "Перегони на офісних стільцях", а вуличні художники зможуть залишити унікальне привітання у "Зоні графіті". Кращі столичні спортивні родини змагатимуться у фіналі фестивалю "Тато, мама, я - спортивна сім’я" з 12.00 до 14.30 на Хрещатику (на відрізку від Прорізної до Городецького). У естафетах на спритність, швидкість, силу та влучність змагатимуться родини, які пройшли відбіркові тури у районах Києва. Помірятися силами столичні сім’ї зможуть у грі в баскетбол, футбол, боулінг та навіть хокей.

На Співочому полі оживуть "Мелодії українських казок"

Справжнє квіткове свято чекатиме на киян та гостей столиці на Співочому полі у День Незалежності. У Печерському ландшафтному парку вже висадили близько 300 тисяч квітів. Загальна площа квіткових композицій орієнтовно складає 2500 кв. м. Зауважимо, що квіти для композицій вибрані найрізноманітніші - від звичайних однорічних рослин (агератум, тагетіс, бегонія, петунія, альтернатера, цинерарія, колеус) до багаторічних та зрізаних квітів, які були спеціально вирощені для цієї виставки. Тема цьогорічної експозиції: "Мелодія українських казок". Тут можна буде побачити Колобка, Жар-птицю, казкових вовків, солом’яного бичка та сірих мишок з казки "Колосок". Наприклад, Дніпровський район створив композицію "Ходить гарбуз по городу" з півтораметровим гарбузом в шароварах і вишиванці. У Подільському районі вибрали казку "Про щедру овечку". Композиція буде нагадувати міні-село з хатиною, струмочком та водяним млином. Оболонський район підготував композицію за мотивами казки "Про Жар-птицю і Цар-дівицю", яка сподобається закоханим. У центрі узору розміщено сердечко, а сама Жар-птиця має величезний хвіст - 3 м висотою і 6 м у ширину. Виставка триватиме до 9 вересня. Під час її проведення на території парку традиційно працюватиме виставка-ярмарок, де будуть представлені роботи професійних квітникарів та аматорів квітникарства.

Концерти на будь-який смак - від класики до популярної музики

З нагоди відзначення Дня Незалежності України 24 серпня на столичних майданчиках відбуватимуться святкові концерти. О 10.00 на Європейській площі розпочнеться концертна програма "У пісні славимо Вітчизну" за участю кращих колективів з усіх регіонів держави. А з 18.00 на Співочому полі проходитиме концерт народної творчості "Україно, моя Україно! Найсвятіша ти пісне моя!", на якому виступлять артисти естрадного мистецтва, народні аматорські та вокальні колективи, серед яких "Театр танцю "Відродження" міського Палацу ветеранів, народний хор Київського метрополітену "Червона калина", театр пісні "Ладоньки".

О 20.00 поціновувачів класичного мистецтва запрошують на Софійську площу, де в рамках мистецького проекту "Тобі, незалежна Батьківщино!" проходитиме гала-концерт класичної музики. Вітчизняні зірки оперної сцени - найкращі музичні і вокальні колективи України - виконуватимуть всесвітньовідомі класичні твори з опер "Руслан і Людмила", "Севільський цирульник", "Наталка Полтавка", "Кармен", "Весела вдова".

Найтриваліша музична програма проходитиме на майдані Незалежності. О 10.00 концертний марафон розпочнуть переможці телевізійного проекту "Фольк-мюзік" Першого Національного телеканалу. Крім того, з 18.00 киян та гостей міста вітатимуть популярні українські виконавці Олег Винник, Наталія Пугачова, Денис Любімов, Еріка, Ярослава, Ольга Цибульська, Олександр Пономарьов, а також гурти "Ділайс", "Время і Стекло", "Танок на Майдані Конго" та "Воплі Відоплясова". Грандіозним фіналом відзначення Дня Незалежності України стане феєрверк о 22.00.

Під Києвом розповідатимуть билини стародавнього Києва IX-XI сторіч

24-26 серпня у "Парку Київська Русь" за підтримки КМДА до 21-ї річниці Незалежності України відбудеться найбільш колоритний і грандіозний фестиваль сезону - "Билини Стародавнього Києва IX-XI ст.". Це наймасштабніший фестиваль із реконструкції не тільки в Україні, а й у країнах Європи. У ньому візьмуть участь більше 700 учасників із різних куточків світу: реконструктори з України, Польщі, Німеччини, Білорусі, Литви, Молдови, Росії, актори, музиканти, ремісники. Гостей фестивалю чекають видовищні масові денні та нічні битви, штурм фортеці, богатирські турніри і каскадерські трюки. Відвідувачі також зможуть взяти участь у майстер-класах з народних ремесел, подивитися театралізовані постановки, вивчити слов’янські обряди і життєвий уклад русинів IX-XI століть у справжньому середньовічному таборі. Також 24-26 серпня на території парку пройде ІІІ Міжнародний фестиваль повітряних куль - "Повітряні пригоди в Київській Русі", організований Київським клубом повітроплавного спорту "Пілот" спільно з "Парком Київська Русь".

Ще одним цікавим спортивним заходом у рамках фестивалю "Билини Стародавнього Києва IX-XI ст." стане І Міжнародний чемпіонат з середньовічної лапти, організований "Парком Київська Русь" та Центром живої історії "Олешшя"
Помилковий заголовок — Cdznre'vj Ltym Ytpfkt;yjcns d cnjkbws zcrhfdj

24 Серпня, 00:28

Поділитися:

ПодіїПодії
Сьогодні іменини святкують:

Георгій (Єгор), Данило, Ніл, Серапіон