Настільна версія
мова | язык

Дитина хворіє рідше, якщо живе в будинку з собакою

27 Серпня, 23:53

Поділитися:

Мікроби, з якими зустрічається дитина в перший рік свого життя, зміцнюють мікрофлору кишечника та захищають від алергічних реакцій та інфекцій.

Діти хворіють рідше, якщо у домі є собака чи кіт. Діти першого року життя хворіють рідше, якщо в будинку є собака. Цьому знайшли пояснення фінські вчені. У дослідженні взяли участь 397 дітей. Спостереження за дітьми починалося на етапі плода, в третьому триместрі вагітності, і тривало протягом першого року життя.

Щотижня батьки заповнювали спеціальний щоденник з докладною інформацією про здоров'я дітей та їх спілкування з кішками та собаками. Виявилося, що в порівнянні з дітьми, у яких не було домашніх тварин, діти, які проживали з собаками, рідше хворіли на застуду, і їм було потрібно менше антибіотиків. Чому діти, які проживають в одному будинку з собаками, хворіють рідше, до кінця невідомо. Існує перевірена часом гіпотеза, згідно з якою імунна система дитини розвивається краще, якщо дитина піддається впливу мікроорганізмів в помірних кількостях. Занадто велика кількість мікробів точно так само, як і їх повна відсутність, несприятливо для дитини. На основі представленої гіпотези народилася інша гіпотеза.

Її суть полягає в тому, що мікроби, з якими зустрічається дитина в перший рік свого життя, впливають на мікрофлору кишечника, захищаючи дитину як від розвитку автоімунних захворювань, так і від алергічних реакцій. Зараз вважається, що вплив мікроорганізмів недостатній: необхідно вплив бактерій і вірусів, які змінюють мікрофлору кишечника, захищаючи дитину від алергічних реакцій та інфекцій.

Помилковий заголовок — Lbnbyf [djhs' hslit? zroj ;bdt d ,elbyre p cj,frj.

27 Серпня, 23:53

Поділитися:

ПодіїПодії
Сьогодні іменини святкують:

Георгій (Єгор), Данило, Ніл, Серапіон