Настільна версія
мова | язык

Едді Мерфі виповнилось 50 років

3 Квітня, 16:43

Поділитися:

Американському акторові Едді Мерфі сьогодні, 3 квітня виповнюється 50 років.

Едді Мерфі Ріган народився 3 квітня 1961 року в нью-йоркському Брукліні в досить забезпеченої - по афроамериканським мірками - родині. Він рано виявив інтерес до театру і кіно, вже в 15 років Мерфі почав виступати в маленьких клубах з власноруч написаними комедійними мініатюрами. 

Власники одного з закладів влаштували йому прослуховування на популярній передачі "Суботнім вечором у прямому ефірі", кар'єри у якій починали багато знаменитостей. Номери Едді стали поступово набирати величезну аудиторію, темношкірий комік став головною зіркою програми. 

У 1982 році Мерфі дебютував в комедійному бойовику "48 годин". Наступною успішною роллю коміка знову стала роль поліцейського - у стрічці "Поліцейський з Беверлі Хіллз" 1984 року. За свою роботу в цьому проекті він отримав гонорар у 14 мільйонів доларів. У 1987-му вийшов сіквел, що став самим касовим фільмом року. 

Одночасно з початком кінокар'єри Едді спробував запустити і музичну кар'єру: у 1982 році вийшла його дебютна платівка "Eddie Murphy" з піснями-пародіями на популярні хіти, а в 1993 - п'ятий і останній сольний альбом "Love's Alright".

Мерфі також співав дуетом з Майклом Джексоном, з яким його пов'язували теплі приятельські відносини. Актор не раз пародіював Короля поп-музики, а в 1992 році разом знявся у знаменитому кліпі Джексона "Remember The Time". Другий виток популярності почався в 1996-му році. За кілька років вийшли фільми "Божевільний професор", "Святоша", "Доктор Дуліттл". 

З 2001 року - Мерфі один з членів команди акторів, що озвучують персонажів мультфільму "Шрек". Героєм Едді став балакучий і боязкуватий, але відданий і чесний Осел. У 2006 актор зіграв і заспівав в екранізації бродвейського мюзиклу "Дівчата мрії". Роль соул-виконавця Джеймса Ерлі принесла Едді Золотий глобус і номінацію на Оскар. 

У 2006 році від Едді пішла дружина Ніколь Мітчелл, мати п'ятьох його дітей. Вони познайомилися в 1988 році, а одружилися у 1993-му. За інформацією ЗМІ, Мерфі ніколи не був вірним чоловіком, і в якийсь момент Ніколь зрозуміла, що не може більше терпіти його зрад.

У 2007 році дочку від Едді народила екс-"перчинка" Мелані Браун (батьківство актор визнав тільки після тесту на ДНК), а в 2008 році на спеціальній церемонії він обмінявся клятвами з продюсером Трейсі Едмондс, з якою вони так і не одружилися. 

29 березня в Нью-Йорку на першій церемонії The First Annual Comedy Awards Мерфі вручили премію Комедійна ікона. Також повідомляється, що скоро актор почне роботу над четвертим фільмом про "Поліцейського з Беверлі Хіллз".
Помилковий заголовок — Tlls Vthas dbgjdybkjcm 50 hjrsd

3 Квітня, 16:43

Поділитися:

ПодіїПодії
Сьогодні свято

Міжнародний день праці

Сьогодні іменини святкують:

Аксен, Антон, Віктор, Юхим, Зинон, Ізот, Іван, Кузьма, Фелікс