Настільна версія
мова | язык

Вчені: відвідувачі закусочних менше з'їдають їжі при слабкому освітленні і тихій музиці

31 Серпня, 00:52

Поділитися:

Настрій людини при прийомі їжі змінюється під впливом музики та освітлення, що в підсумку може збільшити задоволеність їжею і скоротити кількість споживаних калорій. Про це заявили дослідники з Технологічного інституту Джорджії і Корнеллського університету в США.

В рамках дослідження було проведено переробку ресторану швидкого харчування. У результаті з'ясувалося, що більш тиха музика і м'яке освітлення призвели до того, що відвідувачі стали "з'їдати" на 175 калорій менше - 775 замість 949, але отримувати від їжі більше задоволення. При цьому переваги в замовленнях у відвідувачів не змінилися.

Таким чином, результати дослідження суперечать поширеній думці про те, що люди, що приймають їжу в розслаблюючій атмосфері зі слабким світлом і спокійною музикою, замовляють більше страв і з'їдають більше тих, хто вечеряє в звичайній обстановці.

Зі слів авторів дослідження, відкриття виявиться важливим для фастфуд-індустрії, яка часто звинувачується в потуранні ожирінню.

Нагадаємо, нині в США понад 72 млн осіб, що становить третину всього дорослого населення Америки, потрапляють в категорію ожирілих. На думку вчених, поширення ожиріння в світі чинить такий же вплив на екологію і ресурси Землі, як збільшення населення планети на один мільярд.
Помилковий заголовок — Dxtys^ dsldsledfxs pfrecjxyb[ vtyit pэїlf.nm ї;s ghb ckf,rjve jcdsnktyys s nb[sq vepbws

31 Серпня, 00:52

Поділитися:

ПодіїПодії
Сьогодні іменини святкують:

Георгій (Єгор), Данило, Ніл, Серапіон