Настільна версія
мова | язык

Ілля Лагутенко і «AERONAUTICA» представляють проект «Космічний рейс»

17 Вересня, 17:30

Поділитися:

На останніх концертах «Мумій Тролля» у Москві, Пітері і в Ризі публіка, як завжди, не розходилася, а вимагала продовження. Але лідер групи Ілля Лагутенко не поспішав. Коли хор, що викликав на біс досяг межі, у глибині сцени засвітився величезний екран.

На сцені несподівано з'явилося дві людини у білих скафандрах з аналоговими синтезаторами. Почалося чорно-біле кіно і зазвучав саундтрек до нього у виконанні космічних музикантів в манері широко відомого електронщика Jean Michel Jarre. Після короткого вступу на сцену повернувся Лагутенко у дивному чорному мундирі і під акомпанемент синтезатора виконав хайп-рімейки відомих пісень «Мумій Тролля»: «Чорная дыра», «Не звезда» і «Молодость». Один із космонавтів заспівав зовсім новий «Манекен» і атмосфера накрила вражених глядачів. Так Ілля Лагутенко, лідер групи «Мумій Троль» і електро-рок дует з Одеси «AERONAUTICA» представили дивовижний проект «Космічний рейс».

«Космічний рейс» − це аудіо-візуальна концертна програма на основі першого радянського науково-фантастичного фільму «Космічний Рейс», знятого у 1935 році за участю К.Е. Ціолковського. Новаторська ідея проекту в об'єднанні кінематографічних і музичних ідей про космічні подорожі, які створені з різницею у 70 років, але представляють собою єдине ціле. Крім трансляції фільму для передачі ретро-футуристичної атмосфери відео-дизайнерами була відтворена фантастична архітектура Москви, використана у кінофільмі у 30-х. Музичний супровід кінофільму виконується гуртом «AERONAUTICA» наживо. На концертах «Мумій Тролля» на сцену виходить автор ідеї Ілля Лагутенко. На сольних концертах «AERONAUTICA» він присутній віртуально в якості мультиплікаційного героя.

Ілля Лагутенко має славу експериментатора − він автор сайд-проектів «Горностай» і «Кета», захоплений роботою з молодими музикантами. Друга половина його нового проекту − «AERONAUTICA» − гуру електронної сцени в Україні. Це synthpop, new wave, electro-rock від братів Печерських, які активно представляють країну на світовій сцені електронної музики, беручи участь у міжнародних CD збірках. Дует − автор альтернативного саунд-треку до фільму Люка Бессона «Атлантіс», виконаного «наживо» під час спеціального кіно-показу «Артхаус Трафік».

Співпраця «AERONAUTICA» з Іллею Лагутенко почалося три роки тому зі створення рімейків на пісні «Мумій Тролля» «С Новым Годом, крошка» і «Повный Штиль» (триб'ют Андрія Макаревича «Машинопись»). У 2010 році гурт переїхав до Москви для спільної роботи з Іллею над «Космічним рейсом». З готовим матеріалом проекту «AERONAUTICA» повернулася в Україну, записавши власний сингл «Манекен», знявши відеокліп і готуючись до видання сольного альбому та спільного з Іллею EP «Космічний рейс». З вересня 2012 «AERONAUTICA» − нові артисти інді-лейблу «ХХХ Waves».

Музичні критики вважають, що музикою «Космічного рейсу» Ілля Лагутенко і гурт «AERONAUTICA» визначили розвиток цілого музичного напряму з умовною назвою «космічний електро-рок».
Помилковий заголовок — Skkz Kfuentyrj s «ФУКЩТФГЕШСФ» ghtlcnfdkz.nm ghjtrn «Rjcvsxybq htqc»
17 Вересня, 17:30

Поділитися:

ПодіїПодії
Сьогодні свято

Міжнародний день ДНК

Сьогодні іменини святкують:

Василь, Давид, Зенон (Зинон), Іван