Настільна версія
мова | язык

В інтернеті продають двокілограмовий шматочок Місяця

23 Вересня, 04:17

Поділитися:

Найбільший з будь-коли представлених на аукціоні фрагментів місячного метеорита буде проданий в ході онлайн-торгів.

Очікується, що остаточна вартість шматочка Місяця складе близько 400 тисяч доларів. Дивіться: Краса Землі: космічні фото планети, від яких перехоплює подих Фрагмент плоскої форми і вагою 1,815 кілограма був знайдений в Лівії в 1998 році і отримав назву "Дар аль Гані 1058" (Dar al Gani 1058).

Вчені не можуть визначити, коли саме метеорит залишив поверхню Місяця і скільки часу він провів у космосі до того, як впав на землю. "Дар аль Гані 1058" був виставлений на продаж анонімним колекціонером, початкова вартість лота на торгах, які пройдуть 14 жовтня на сайті аукціонного дому, складе 170 тисяч доларів.

Найбільші осколки місячних метеоритів були зібрані і доставлені на Землю в ході американської космічної програми "Аполлон", проте вони ніколи не виставлялися на продаж. При цьому на ринку місячних метеоритів розмір не має вирішального значення. Так, наприклад, зразки, зібрані радянським апаратом "Місяцехід-1" в 1970 році, через 30 років були продані на аукціоні більш ніж за 442 тисячі доларів. Кожен з трьох фрагментів не перевищував розміру насіння соняшнику.

Помилковий заголовок — D synthytns ghjlf.nm ldjrskjuhfvjdbq ivfnjxjr Vsczwz

23 Вересня, 04:17

Поділитися:

ПодіїПодії
Сьогодні свято

День радіо

Сьогодні іменини святкують:

Валентин, Євсій, Єлизавета, Леонтій, Олексій, Савва (Сава), Фома