Настільна версія
мова | язык

Американці довели, що Джека з "Титаніку" можна було врятувати

10 Жовтня, 21:55

Поділитися:

Команда популярної передачі "Руйнівники легенд" довела, що герой Леонардо Ді Капріо у фільмі "Титанік" міг залишитися живим. Спеціально для розвінчання міфу телеканал Discovery запросив режисера Джеймса Кемерона.

Ведучі Адам та Джеймі провели ряд експериментів із манекенами та крижаною водою. Вони нарешті відповіли на запитання, чи винна Роуз у смерті коханого – юнак дійсно не зміг би забратися на той уламок, тому що він не витримав би ваги двох людей.

Однак Джека все-таки можна було врятувати, якби рятівний жилет дівчини опинився під цим уламком. Але й без цього хлопець залишився б живим після переохолодження, якби йому вчасно надали допомогу.

Ведучі створили манекен, які підігріли до звичайної температури тіла людини – 36,6 - і опустили в крижану воду на 45 хвилин. Згідно з історичними документами саме стільки часу тривала пошукова операція після трагедії.

Коли через 45 хвилин манекен витягли з води, його температура була 27,7 градусів, а в такому стані його ще можна було врятувати.

Заради наступного експерименту Джеймі та Адам зробили такий самий уламок, який був у фільмі, та поплили із ним у відкрите водоймище. Вони намагалися вдвох залізти на нього, але той ішов під воду.

Тоді дослідники додумалися знизу прикріпити рятувальний жилет, який допоміг триматися двом чоловікам на поверхні.

Однак, незважаючи на задоволення ведучих від своїх результатів, останнє слово залишилося за режисером фільму Джеймсом Кемероном, який весь цей час уважно спостерігав за експериментами.

Він сказав: "Ви випустили з уваги одну маленьку деталь. У сценарії було написано, що Джек помирає. Джек повинен був померти. Можливо, ми облажалися й уламок мав бути меншим за розміром, але він все одно пішов би на дно".
Помилковий заголовок — Fvthbrfyws ljdtkb? oj L;trf p @Nbnfysre@ vj;yf ,ekj dhznedfnb
10 Жовтня, 21:55

Поділитися:

ПодіїПодії
Сьогодні свято

Міжнародний день танцю

Сьогодні іменини святкують:

Агапія, Василиса, Галина, Ірина, Леонід, Ніка, Федора