Настільна версія
мова | язык

Microsoft вирішила легалізувати продаж Xbox в Україні

10 Жовтня, 22:24

Поділитися:

Microsoft вирішила зайнятися продажами ігрової консолі Xbox в Україні. Дотепер Xbox, ринкову частку якої оцінюють в 50%, ввозили на ринок напівлегально, що призводило до завищення цін і відсутності гарантійного обслуговування, пише "Коммерсант-Украина".

Новину повідомив генеральний директор "Майкрософт Україна" Дмитро Шимків у інтерв'ю профільному виданню AIN. "У планах на поточний фінансовий рік (закінчується 30 червня 2013 року, - ред.) цього поки немає, але ми сподіваємося довести головному офісу привабливість українського ринку",- пояснив Шимків.

Виконавчий директор із комерційних питань мережі "Фокстрот" Юрій Пономаренко зазначив, що ринок приблизно нарівно ділять Microsoft і Sony (із приставкою Sony PlayStation). "Точна кількість увезених консолей невідома. За даними моніторингу великих мереж, що проводився компанією GfK, їх налічується близько 80 тис. за рік. Але насправді більшість приставок продається в невеликих магазинах, тому їх реальна кількість, за різними оцінками, становить 100-250 тис. за рік",- додав він.

І Microsoft, і Sony заробляють в основному на продажу не консолей, а ігор і контента для них, сказав Шимків. "Частка Microsoft становить 20-30% ринку виробництва ігор, тому для нас важливо, щоб дистрибутори ігор, такі як Electronic Arts або Ubisoft, були присутніми на українському ринку. Їх відсутність затримує наш вихід на ринок", - додав він.

На оригінальному Xbox установлювати піратські ігри не можна, але зараз при продажу пристрою на українському ринку його оснащують спеціальним чипом, завдяки якому Xbox вважає будь-який вставлений диск ліцензійним. Проте в Microsoft упевнені, що з піратством впораються.

"Раніше в Україні продавалося багато приставок із вбудованими додатково чипами, навіть у найбільших мережах. Проте ми змогли домовитися, щоб їх практично повністю вилучили з ритейла", - розповів Шимків. Тепер приставки ввозять посередники, що закуповують їх у Росії або США й перепродують із додатковою націнкою.

Початок офіційних поставок звичайно кардинально позначається на геймерах - ціни на пристрої знижуються, оскільки зникає надбавка посередника, а рівень обслуговування підвищується, зазначає джерело видання в Sony. "До того ж виробник має можливість проводити різні цінові акції, стимулюючи зростання продажів. Наприклад, влітку Sony відкрила в Україні онлайн-магазин, де деякі ігри можна навіть скачати безкоштовно", - нагадав співрозмовник.
Помилковий заголовок — Ьшскщыщае dbhsibkf ktufkspedfnb ghjlf; Чищч d Erhfїys

10 Жовтня, 22:24

Поділитися:

ПодіїПодії
Сьогодні іменини святкують:

Віталій, Всеволод, Климент, Лука, Федір