Настільна версія
мова | язык

Гітарі Курта Кобейна поставили пам'ятник

7 Квітня, 13:11

Поділитися:

У штаті Вашингтон з'явився пам'ятник концертній гітарі Курта Кобейна. Скульптура Fender Jag-Stang зроблена з бетону.

У рідному місті лідера гурту Nirvana відкрито пам'ятник гітарі Курта Кобейна. Церемонія відкриття пам'ятника, встановленого в одному з парків міста Абердин, штат Вашингтон, відбулася у вівторок, 5 квітня, у 17-у річницю з дня смерті Кобейна.

Скульптурна композиція представляє собою зроблену з бетону збільшену копію концертної гітари Кобейна Fender Jag-Stang з прикріпленою до неї металевою стрічкою. На стрічці вибиті слова "One more special message to go and then I'm done and I can go home" - цитата з композиції групи Nirvana "On a Plain".

Група Nirvana була створена в Сіетлі в кінці 1980-х і припинила існування після того, як у квітні 1994 року її лідер Курт Кобейн наклав на себе руки. За час існування група випустила три студійних альбоми.

Модель гітари, що стала прообразом пам'ятника, була випущена в серійне виробництво після смерті Кобейна. Fender Jag-Stang була створена на замовлення самого Кобейна, який самостійно придумав її дизайн на основі двох інших гітар - Fender Jaguar і Fender Mustang. За життя музиканта було виготовлено кілька копій інструменту, які він використовував у турі на підтримку альбому "In Utero".
Помилковий заголовок — Usnfhs Rehnf Rj,tqyf gjcnfdbkb gfvэznybr

7 Квітня, 13:11

Поділитися:

ПодіїПодії
Сьогодні свято

Міжнародний день солідарності молоді

Сьогодні іменини святкують:

Антип, Іван, Яків