Настільна версія
мова | язык

Склянка кави щодня додає людині оптимізму - вчені

17 Листопада, 00:08

Поділитися:

Склянка кави на день робить людей оптимістами. До такого висновку дійшли німецькі вчені з Рурського університету, яких цікавив вплив кави на мозок людини.

Автори дослідження давали 33 учасникам з експериментальної групи кофеїн у вигляді таблеток (200 мг) за 30 хвилин до початку досліду. А така ж кількість досліджуваних з контрольної групи отримували таблетки плацебо. Кожного з учасників просили якнайшвидше визначити, чи є комбінація букв на екрані словом з певним змістом.

Слова носили як нейтральний характер ("стіл", "вікно"), так і володіли емоційним забарвленням: позитивним ("ніжність", "дбайливий"), і негативним ("бездушний", "мерзота"). Виявилося, що учасники, які вживали перед експериментом кофеїн, розпізнавали на 7% більше слів з позитивним забарвленням, ніж їхні колеги, які одержували плацебо. Однак подібного явища не спостерігалося щодо слів з нейтральним і негативним забарвленням. "Крім загальної стимуляції розумових процесів, кофеїн також має здатність вибірково підвищувати сприйняття позитивного", - стверджує керівник цього дослідження Ларс Кухінке.

Помилковий заголовок — Crkzyrf rfdb ojlyz ljlf' k.lbys jgnbvspve - dxtys

17 Листопада, 00:08

Поділитися:

ПодіїПодії
Сьогодні свято

Міжнародний день ДНК

Сьогодні іменини святкують:

Василь, Давид, Зенон (Зинон), Іван