Настільна версія
мова | язык

Скрипаль-віртуоз Олександр Божик зіграє одночасно на... чотирьох скрипках!

5 Грудня, 01:05

Поділитися:

Скрипаль, композитор, шоумен Олександр Божик стане ще й рекордсменом. 

Під час двох сольних концертів “Чотири стихії”, які відбудуться 8 грудня у Національному театрі ім. М. Заньковецької (початок – о 17.00 і 20.00), музикант не лише презентує нову програму, а й встановить світовий рекорд. Зафіксувати його приїдуть представники Книги рекордів України. Божик стане першим, хто не лише в Україні, а й у всьому світі зіграє одночасно на чотирьох (!) скрипках.

- Коли брав участь у шоу «Україна має талант!», придумав неординарний номер, щоб вразити суддів і глядачів, - заграв на двох скрипках одночасно, - розповідає Олександр Божик. - Це було надзвичайно складно зробити. Але на двох скрипках не зупинився - пообіцяв, що на сольному концерті заграю на трьох. Обіцянку виконав. Коли ж відкривав офіційну фан-зону Євро-2012, сказав: “Якщо українська збірна переможе в чемпіонаті, зіграю на чотирьох скрипках”. Україна, на жаль, не виграла, але я подумав: «Чому б і ні?». Грати на чотирьох інструментах одночасно та ще й так, щоб видовищність не йшла наперекір якості звучання, — непросто. Придумав, як це зробити. Як це виглядає, словами описати важко. А от побачити можна — на моїх сольних концертах 8 грудня у Львові. Гратиму на чотирьох скрипках мелодію із кінофільму «Реквієм за мрією».

Унікальний номер, на який досі не зважувався жоден музикант у світі, привернув увагу представників Книги рекордів України, які під час концертів «Чотири стихії» зафіксують рекорд Олександра Божика. “Цей рекорд я присвячу своїм батькам – у знак подяки за їхню любов до мене, - каже скрипаль. - Завдяки їм став скрипалем. Вони віддавали всю свою душу, енергію, сили, кошти заради втілення в життя моєї мрії”.

Під час концерту “Чотири стихії” Олександр Божик не лише встановить світовий рекорд, а й презентує унікальний для українського музичного простору стиль виконання, у якому він працює, - класичний кроссовер. Скрипаль “омолоджує” класику, додаючи їй сучасного звучання. Під керівництвом Божика як одне ціле на концерті зазвучать струнний оркестр «Бравіссімо» та рок-гурт «Божик Бенд». Презентує Олександр на концерті і низку своїх авторських композицій, які незабаром увійдуть до сольного альбому скрипаля.
Помилковий заголовок — Crhbgfkm-dshnejp Jktrcfylh <j;br psuhf' jlyjxfcyj yf/// xjnbhmj[ crhbgrf[!

5 Грудня, 01:05

Поділитися:

ПодіїПодії
Сьогодні свято

Міжнародний день ДНК

Сьогодні іменини святкують:

Василь, Давид, Зенон (Зинон), Іван