Настільна версія
мова | язык

Банановий сік: екзотична користь

11 Квітня, 22:21

Поділитися:

Банановий сік? Екзотика, та й годі, подумаєте ви. Та й скільки потрібно бананів щоб отримати з них потрібну кількість соку ...

Як пише джерело hnb.com.ua, банановий сік непросто отримати в домашніх умовах: соковижималка не зможе в цьому допомогти. Щоправда, можна скористатися блендером. Для цього необхідно очистити стиглий і м'який плід від шкірки, розрізати на шматочки і збити в блендері. Результат - тягуче пюре, тому в процесі збивання додайте молоко або інший фрукт, і - сік готовий.

Склад бананового соку

Як відомо, банани відмінне джерело калію. Калій входить до складу внутрішньоклітинних рідин, сприяє виведенню з організму зайвої води, необхідний для нормального функціонування всіх м'яких тканин організму: судин, капілярів, серцевого м'яза, клітин мозку, печінки, нирок, залоз внутрішньої секреції та інших органів.

Випиваючи один стакан бананового соку в день, ви заповните дефіцит калію в організмі і тим самим зумієте позбавитися від м'язової слабкості, втоми, що накопичилася, станете фізично активнішим і кмітливішим, у вас з'явиться апетит, зникнуть мішки під очима, перестане лущитися шкіра.

Лікувальне застосування бананового соку

* Вживання в їжу 1-2 склянок бананового соку в день надає стійку тонізуючу дію: підвищується настрій, концентрація уваги і працездатність, знижується стомлюваність, очищається організм.
* Банани, як джерело солей калію і магнію, призначаються в розвантажувальні дні хворим атеросклерозом і гіпертонією, якщо вони погано переносять голод.

* Сік бананів робить позитивну лікувальну дію при крововиливах у шлунок і дванадцятипалу кишку, при холері й дизентерії.

* Банани корисні при нефриті і хворобах печінки, при сечокам'яній хворобі, при діаледезних кровотечах і стоматитах.

* У бананах міститься тонізуюча речовина ефедрин, яке злегка піднімає рівень артеріального тиску, стимулює центральну нервову систему, підвищує рівень цукру в крові і надає спазмолітичну дію на бронхо-легеневу мускулатуру.

* При шлунково-кишкових захворюваннях плоди бананів рекомендують як м'який проносний засіб. Завдяки вмісту катехоламінів бананові соки з успіхом застосовують при лікуванні кишкових захворювань і пептичних виразок шлунка і дванадцятипалої кишки.

* Банановий сік призначають при проносах, виразкових колітах.

* Банани володіють седативними властивостями. Сік із стебел рослини застосовують як заспокійливий і протисудомний засіб при істерії та епілепсії.
Помилковий заголовок — <fyfyjdbq csr^ trpjnbxyf rjhbcnm

11 Квітня, 22:21

Поділитися:

ПодіїПодії
Сьогодні свято

Міжнародний день інтелектуальної власності

Сьогодні іменини святкують:

Артемон