Настільна версія
мова | язык

Зірковий вертеп допоміг львів’янам вигнати нечисть і на славу поколядувати

10 Січня, 11:40

Поділитися:

Балет Ірини Мазур «Життя» презентував у Львові перший в Україні різдвяний мюзикл просто неба «Різдвяна містерія»:

«Голос країни» Павло Табаков зіграв Ірода, фіналіст «Голосу країни» Назар Савко – Жида, а заслужена артистка України Наталка Карпа – Чортицю

У Львові на гігантській сцені у самісінькому центрі міста презентували театрально-танцювальне дійство «Різдвяна містерія». Режисером-постановником першого в Україні зіркового вертепу-мюзиклу просто неба виступила керівник балету «Життя», заслужена артистка України Ірина Мазур.

П’ять годин поспіль львів’яни та численні туристи, які з’їхалися до міста Лева на Різдвяні свята, спостерігали за феєричною «Різдвяною містерією». Спершу – забавлялися, брали участь у танцювальних майстер-класах, дивилися пізнавальні відеоподорожі у минуле, співали у «колядоке» - замість популярного караоке... Навіть спробували встановити рекорд на наймасовішу коляду – виконавши усім миром «Нова радість стала». Відбувся також оригінальний різдвяний флеш-моб: публіці роздали 1715 (!) дзвіночків – і всі дружно задзеленчали так, щоб вигнали зі Львова усе зле і нечисте.

Кульмінацією «Різдвяної містерії» у Львові став однойменний зірковий вертеп. Режисер Ірина Мазур взяла за основу для сценарію львівські вертепи 1930-40 років. Осучаснила традиції – і «Різдвяна містерія» перетворилася на танцювально-театралізоване шоу. Завдяки хореографічному лібрето на очах у публіки ожила різдвяна шопка. Протягом трьох годин дійство на сцені дивувало публіку несподіваними співочими героями. Образи традиційних вертепівських героїв у мюзиклі просто неба на себе приміряли «Голос країни» Павло Табаков, який зіграв Ірода, заслужена артистка України Наталка Карпа, яка стала Чортицею, фіналіст проекту «Голос країни» Назар Савко, якому випала роль Жида. Співачка Лілія Ваврін перевтілилася у Пастушка, заслужений артист України Андрій Заліско – у Царя, а голосисті Олеся Киричук та Ірина Доля – в Ангелів.

Артисти балету «Життя», яким у зірковому мюзиклі-вертепі «Різдвяна містерія» дісталося найбільше ролей, змінювали костюми понад десять (!) разів. Наприклад, з нечесті у почті Наталки Карпи перетворювалися у статне військо при цареві Іродові. У сценічному гардеробі танцюристів-акторів – від традиційних українських кожухів до стилізованих царських шатів і білосніжних ангельських одіянь. Цікаво, що на окремі переодягання в артистів було не більше трьох хвилин. І все це на морозі. Але чого не зробиш заради того, щоб шоу вдалося!
Помилковий заголовок — Pshrjdbq dthntg ljgjvsu kmdsd’zyfv dbuyfnb ytxbcnm s yf ckfde gjrjkzledfnb

10 Січня, 11:40

Поділитися:

ПодіїПодії
Сьогодні свято

Міжнародний день інтелектуальної власності

Сьогодні іменини святкують:

Артемон