Настільна версія
мова | язык

Скрипка розповів, чому не схотів іти у президенти

27 Лютого, 21:17

Поділитися:

Лідер гурту "Воплі Відоплясова" Олег Скрипка 3 роки тому мав шанс висунути свою кандидатуру на пост президента, але відмовився.

На його думку, творчість – це ефективніший механізм для музиканта, аніж биття облич у Верховній раді.

Крім того, Олег впевнений, що аби змінити життя у країні, варто почати з себе, а не звинувачувати в усьому можновладців.

Про політику та своє місце у ній Скрипка розповів в інтерв’ю "Navsi100.com".

У 2009-му році група активістів пропонувала висунути кандидатуру Олега на пост президента.

"Ця ідея висунення в Президенти – це авантюра… Кожна людина, коли щось робить, то завжди має якусь мету. Так відбувається в усіх людей, в тому числі і в політиків, і в артистів. У всіх нас є одна конкретна мета – зробити світ кращим, але методи у нас різні", - сказав музикант.
Скрипка впевнений, що у політиків та артистів єдина мета - зробити світ кращим

"От і в мене ці методи різні. Я для цього використовую свої пісні, свій фестиваль і вважаю, що цей механізм набагато сильніший і ефективніший, ніж, наприклад, піти у Верховну раду і почати там рвати пельку, бити один одному морди і намагатися писати закони, які і так нічого не змінять на краще", - зазначив Олег.

На його думку, до влади йдуть три сорти людей.

"Перший (таких більшість) – люди, які конкретно люблять владу і саме відчуття влади дає їм насолоду; другий – це бізнес-проект, за допомогою якого люди лобіюють свої бізнес-інтереси задля подальшого збагачення; і третій – люди-романтики, які хочуть врятувати світ, при цьому просто протираючи штани", - висунув свою теорію Скрипка.

"Причому, романтики є найбільш безнадійними, тому що коли ти потрапляєш в це кубло, тобі треба або конкретно займатися бізнесом, або конкретно воювати проти цього, що є мало реальним на сьогоднішній день. Можливо, через 10 років буде така влада, яка зможе притягувати таких людей як я, і я з задоволенням буду працювати у ній. Можливо, замість депутатів будуть волхви, візири…" – розмріявся лідер "ВВ".

Скрипка також зауважив, що дарма люди погано ставляться до влади.

"Адже насправді, як ти ставишся до країни і до людей, так само ти ставишся до самого себе. Це не проблема країни – це твоя проблема. І ставлення людей до влади, до безперспективності нашої країни, недовіра до молоді чи навіть до музики - це все внутрішні проблеми людей", - впевнений Олег.

Музикант вважає, що спочатку треба зробити кращим себе, а потім і світ.

"Я наведу дуже простий приклад: я повернувся з Франції і жив у звичайному "жеківському" будинку, де постійно були поламані двері, запльовані сходи, спали бомжі… Я вирішив не збирати ніяких підписів, сам пішов у ЖЕК і запитав, який бюджет потрібний для того, щоб поставити новий замок, пофарбувати стіни, зробити під’їзд нормальним. Мені все порахували, але сказали, що навіть такого смішного бюджету у них немає", - згадав рокер.

Тоді Скрипка оформив потрібну суму як офіційний внесок. І за ці гроші ЖЕК швиденько зробив ремонт у під'їзді, де жив музикант.

"І таких простих речей дуже багато. Звичайно, можна все валити на когось, але потрібно щось і самому робити. Те саме і в політиці, ми ще не знаємо, що саме хоче зробити чиновник, а вже вороже до цього ставимось", - зазначив Скрипка.

"Наприклад, Андріївський узвіз, довкола якого йде багато суперечок, але по факту - його ж відремонтували! До того найкраща вулиця Києва стояла занедбаною. Гарно - не гарно, та бруківка - не та бруківка, той колір - не той колір, дві будівлі знесли - не знесли, але ж відремонтували!" – зауважив Олег.

Також Скрипка поділився своїми міркуваннями з приводу сили думки.

"От в Біблії написано, що спочатку було слово, хоча я думаю, що це просто не зовсім правильно переклали, бо спочатку була ідея бога щось створити. Тобто спочатку в тебе є якась загальна несформована ідея, потім ти її конкретизуєш, прописуєш, потім це називається технологією маленьких кроків, які вже ведуть тебе до реалізації свого великого плану", - поділився Олег.
Олегу не подобається, що люди завжди упереджено ставляться до влади та її представників

"Ти поступово йдеш вгору, дивишся під ноги, переступаєш камінці і так до самого верху, але коли б ти глянув на неї одразу, ти б її злякався. Тому не треба дивитися на гору, треба дивитися під ноги. От це і є силою думки. Тому що багато людей починають сильно про щось мріяти, а потім це не працює, вони в розпачі. Потрібно мріяти про конкретні речі, які тобі насправді потрібні і зроблять тебе щасливим", - зазначив музикант.

І наостанок Срипка розповів про свій власний рай.

"От моє особисте щастя – це зробити фестиваль, реалізувати свої ідеї, створити комфортний рай в якомусь локальному просторі… і неважливо, чи це будуть вечорниці в маленькому клубі, чи фестиваль "Країна мрій" на декількох гектарах. Я створив рай на землі, я реально як творець – от це і є метою мого життя", - сказав Олег.
Помилковий заголовок — Crhbgrf hjpgjdsd? xjve yt c[jnsd snb e ghtpbltynb

27 Лютого, 21:17

Поділитися:

ПодіїПодії
Сьогодні іменини святкують:

Георгій (Єгор), Данило, Ніл, Серапіон