Настільна версія
мова | язык

Вчені: воду на Марсі можна було б пити

16 Березня, 14:01

Поділитися:

Вчені NASA стверджують, що вода на Марсі, швидше за все, була цілком чистою, щоб її могли пити люди. Про це пише Independent.

"За даними вчених NASA, вода, яка колись, можливо, була на поверхні Марса, швидше за все, була досить чистою, щоб її могли пити люди", - сказано в повідомленні.

Як пише автор статті Джон Холл, це відкриття поки є найочевиднішим показником того, що на Марсі колись могло бути життя, оскільки вода створювала ідеальні умови для існування мікробів.

У розігрітих фрагментах марсіанського ґрунту було виявлено сірку, азот, водень, кисень, фосфор і вуглець - всі елементи, необхідні для підтримки життя в звичному для землян вигляді.

Автор також додав, що марсохід Curiosity досліджує ділянку в кратері Гейла, яка відома як Yellowknife Bay, звідки і було добуто досліджувані породи. На думку вчених, ця місцевість була в гирлі стародавньої річкової системи, але, хоча вона, швидше за все, була населеною, підтверджень тому все ще немає.

Журналіст підкреслив, що мета експедиції Curiosity - не знайти життя на Марсі як таке, а з'ясувати, чи могло воно там бути в якийсь період історії планети.

Про те, що умови на стародавньому Марсі були сприятливі для мікроорганізмів, вчені заявили кілька днів тому. Відкриття було здійснено за допомогою невеликого маніпулятора марсохода - бурового інструменту, здатного прорубати в камені свердловину глибиною до семи сантиметрів. Саме він дав вченим можливість побачити ті мінерали і хімічні елементи, які свідчать про інші умови на стародавньому Марсі, порівняно з нинішнім.
Помилковий заголовок — Dxtys^ djle yf Vfhcs vj;yf ,ekj , gbnb

16 Березня, 14:01

Поділитися:

ПодіїПодії
Сьогодні свято

Міжнародний день солідарності молоді

Сьогодні іменини святкують:

Антип, Іван, Яків