Настільна версія
мова | язык

У Києві можна спостерігати одне з найкоротших місячних затемнень

27 Квітня, 18:54

Поділитися:

Сьогодні в Україні та Києві відбудеться перше місячне затемнення у цьому році. Місяць зійде о 20:00, тому всі охочі зможуть побачити затемнення, максимальна фаза якого настане о 23:07:33. Про це повідомляє Астровестнік.

Астрономи попередили, що затемнення буде приватним і максимальна фаза занурення Місяця в земну тінь становитиме 2%. Також буде добре буде помітно потемніння більшої частини північного краю місячного диска.

Загальна тривалість всього затемнення становитиме 4 години 12 хвилин, з якого майже 16 хвилин триватиме тіньове. Зазначається, що це друге найкоротший часткове місячне затемнення в 21 столітті.

Повністю затемнення зможуть побачити жителі Східної Європи, здебільшого африканського континенту, Азії та західної Австралії.

Жителі Сибіру, ​​Далекого Сходу, східної Австралії зможуть побачити початок і середину затемнення, проте Місяць зайде ще до закінчення затемнення.

У Південній Америці, Західній Європі та західній Африці можна буде побачити середину і кінець затемнення, оскільки Місяць зійде вже після початку затемнення.

Як повідомляли Ukranews, в листопаді 2012 пройшло єдине в минулому році повне сонячне затемнення. "Столицею" затемнення став австралійський місто Кернс.
Помилковий заголовок — E Rb'ds vj;yf cgjcnthsufnb jlyt p yfqrjhjnib[ vsczxyb[ pfntvytym

27 Квітня, 18:54

Поділитися:

ПодіїПодії
Сьогодні свято

Міжнародний день ДНК

Сьогодні іменини святкують:

Василь, Давид, Зенон (Зинон), Іван