Настільна версія
мова | язык

Колискові допомагають недоношеним дітям

22 Червня, 07:36

Поділитися:

Колискові допомагають недоношеним дітям краще їсти і спати, йдеться в новому дослідженні. Заспокійлива музика також допомагає новонародженим уповільнити серцебиття. Коім того, у них поліпшується апетит і якість сну, а це означає, що вони починають інтенсивніше набирати вагу, і зможуть швидше покинути лікарню.

Проте автори дослідження з пресвітеріанського центру у Нью-Йорку виявили, що різні типи музики надають різний ефект. Вчені встановили, що колискові у виконанні батьків можуть надавати позитивний вплив на роботу серцево-судинної і дихальної системи дитини, в той час як класична музика робить позитивний вплив на апетит.

Ще раніше дослідники з Медичного центру Бет Ізраель (Beth Israel Medical Centre) в Нью-Йорку з'ясували, що коли діти чують колискові, які співають їх батьки, це сприяє виникненню і зміцненню зв'язку між дитиною, і його батьками. Дослідження також показало, що коли музика грала у відділенні інтенсивної терапії, рівень стресу у батьків новонароджених також різко падав.

Популярність цього виду лікування зростає по всьому світу. Вважається, що заспокійливі звуки музики можуть імітувати те, що дитина чує в утробі матері, а це означає, що це допомагає їй відтворити комфортні умови, в яких вона перебувала до передчасних пологів.

А найголовнішим є те, що відтворення музики може знизити рівень болю у недоношених дітей. Класична музика і пісні заспівані жіночим голосом, знижують біль у недоношених дітей під час таких процедур, як забір крові на аналіз.
Помилковий заголовок — Rjkbcrjds ljgjvfuf.nm ytljyjitybv lsnzv

22 Червня, 07:36

Поділитися:

ПодіїПодії
Сьогодні іменини святкують:

Онисим, Степан (Стефан)