Настільна версія
мова | язык

Антидепресанти чи спілкування? Про те, що краще вприває на депресію.

22 Червня, 07:47

Поділитися:

Досі вчені всього світу ведуть запеклі дискусії про те, що діє при лікуванні депресії краще: антидепресанти або спілкування. І вперше за допомогою томографії мозку вдалося з'ясувати істину. Згідно зі статистичними даними, депресією протягом усього життя страждає один з п'яти чоловік. І розмовотерапія, і лікарське лікування непогано зарекомендували себе. Проте деяким допомагає одне лікування, тоді як інші в захваті від іншого.

В  експерименті проведеному вченими з Університету Еморі взяли участь 65 пацієнтів з депресією, які були розділені на дві групи. Одна проходила лікування антидепресантами, а друга зазнала когнітивно-поведінкової терапії. Ця терапія допомагала змінити погані думки і їх сприйняття, а також кардинальним чином перетворити власну поведінку, що могло поліпшити настрій.

Перед проведенням експерименту вчені провели МРТ-дослідження. Їм вдалося виявити частину мозку, яка здатна активно реагувати на емоції. Ті, хто проходив розмовотерапію, виявляли зниження діяльності в цій частині. Люди, які проходили лікування антидепресантами, навпаки, виявили підвищення активності в цій частині мозку, що робило їх більш схильними до внутрішніх переживань. Отже, згідно дослідженням мозку, виходить, що антидепресанти не тільки лікують депресію, але, навпаки, посилюють її.
Помилковий заголовок — Fynbltghtcfynb xb cgskredfyyz& Ghj nt? oj rhfot dghbdf' yf ltghtcs./

22 Червня, 07:47

Поділитися:

ПодіїПодії
Сьогодні свято

Міжнародний день інтелектуальної власності

Сьогодні іменини святкують:

Артемон