Настільна версія
мова | язык

Ранки без їжі можуть спричинити розвиток діабету!

22 Червня, 08:44

Поділитися:

Більшисть бажаючих схуднути постійно обмежують себе в їжі і часто навіть пропускають прийом їжі. Як показало дослідження, яке проводили у Колорадському університеті, робити цього в жодному разі не варто. Голодні сніданки, приміром, можуть стати причиною розвитку діабету.

Значною мірою це стосується представниць прекрасної половини людства з надмірною вагою. Хронічна інсулінорезистентність є фактором ризику для розвитку діабету, грунтуючись на тому факті, що неодноразовий пропускання сніданку може зробити внесок у розвиток діабету другого типу.

У дослідженні взяли участь дев'ять жінок з надмірною вагою, які страждають ожирінням, середній вік яких становив 29 років. Їх поділили на дві групи. У першій сніданок пропускали, в другій - ні. Через чотири години у всіх учасниць були взяті зразки крові. Дослідники виявили, що коли учасниці пропустили сніданок, їх рівень інсуліну був набагато вищим, ніж того дня, коли вони їли сніданок.

За словами дослідників, підвищений рівень інсуліну є показником гострої інсулінорезистентності. Поки не зрозуміло, чи є підвищена метаболічна реакція тимчасовим явищем або усталеним, але вона однозначно може сприяти розвитку хронічної резистентності до інсуліну, яка в свою чергу призводить до накопичення цукру в крові, що є причиною розвитку діабету.
Помилковий заголовок — Hfyrb ,tp ї;s vj;enm cghbxbybnb hjpdbnjr lsf,tne!

22 Червня, 08:44

Поділитися:

ПодіїПодії
Сьогодні свято

Міжнародний день ДНК

Сьогодні іменини святкують:

Василь, Давид, Зенон (Зинон), Іван