Настільна версія
мова | язык

Підлість та брехня заради грошей

22 Червня, 09:46

Поділитися:

Те, що гроші розбещують - це відомий факт. Але нове дослідження виявило, чому саме люди стають настільки підлими, коли справа доходить до збагачення. Опитування показало, що люди вдвічі більше брешуть, якщо їм випадає можливість заробити більше грошей ніж зазвичай. У дослідженні взяли участь більше 300 студентів бізнес-шкіл, які брали участь у ряді експериментів. Експерти з університету штату Юта запевняють, що їх дослідження доводять, наскільки люди вразливі щодо деяких впливів.

Студентів розділили на дві групи. Одна повинна була думати про гроші, в той час як інша - про щось, що з ними не асоціюється. В одному експерименті (50 осіб), ті, хто думав про гроші, з більшою ймовірністю могли зробити такі речі, як крадіжка паперу з офісу, ніж ті, хто думав про інше. Інший тест задіяв 91 осібу. Вони грали в гру, де повинні були або збрехати і виграти 5 доларів, або сказати правду і отримати 2 долари. Безумовно, переважна більшість студентів обрало брехню.

У заключному експерименті 65 учасників, які працювали в середньому три роки, попросили поставити себе на місце людини, що приймає іншого на роботу. З усіх «кандидатів» вони були схильні вибирати тих, хто відрізнявся неетичною поведінкою, але при цьому збирався принести компанії більше коштів. Це велике поетапне дослідження в черговий раз довело істину, що в бізнесі всі засоби хороші, і люди підуть на все заради грошей. Жадібність до наживи стане вирішальним фактором практично для кожного.
Помилковий заголовок — Gslkscnm nf ,ht[yz pfhflb uhjitq

22 Червня, 09:46

Поділитися:

ПодіїПодії
Сьогодні іменини святкують:

Євтихій (Євтух), Єремій (Ярема), Мефодій