Настільна версія
мова | язык

Вчені навчились читати думки

22 Червня, 10:28

Поділитися:

Дослідники нарешті з'ясували правильний спосіб, як можна прочитати емоційне забарвлення думок в мозку людини, чи відчуває він гнів, сум, радість чи огиду. І все це тільки за допомогою сканування мозку. Експеримент проводився вченими з університету в Піттсбурзі. У ньому взяли участь 10 студентів театральних вузів. Люди дуже схожі за активністю мозку, коли вони висловлюють одні і ті ж емоції. І комп'ютер здатний був передбачити, як будь-хто відчуває себе, лише грунтуючись на показниках сканування.

Отримані дані можуть бути використані для лікування пацієнтів з різними психічними розладами і навіть для медичної діагностики емоційних захворюваннь. Також подібне відкриття може використовуватися, щоб отримати можливість зазирнути у свідомість людей з порушеннями розвитку, такими, як аутизм. Це дослідження представляє новий метод потенційного вивчення емоцій людини, що не грунтуються тільки на його словах. Технологія може бути використана для оцінки індивідуального емоційного відгуку на практично будь-який стимул.

Це був досить маленький експеримент, оскільки сканування мозку - це дороге задоволення, а такого роду дослідження неможливо проводити з великими групами людей. Студентів, які брали участь у дослідженні, просили виявити і відобразити дев'ять видів емоційного стану: гнів, відраза, заздрість, страх, щастя, пристрасть, гордість, сум і сором. Хоча різні люди по-різному проявляли свої почуття, комп'ютер зміг з точністю в 84% обчислити вид емоційного стану у всіх учасників.
Помилковий заголовок — Dxtys yfdxbkbcm xbnfnb levrb

22 Червня, 10:28

Поділитися:

ПодіїПодії
Сьогодні свято

Міжнародний день інтелектуальної власності

Сьогодні іменини святкують:

Артемон