Настільна версія
мова | язык

Срібло - нова зброя проти вірусів!

22 Червня, 10:36

Поділитися:

Як показали найновіші досліди, срібло дійсно може стати новою зброєю в боротьбі проти вірусів: додавання його до антибіотиків підвищує ефективність у тисячу разів. Вчені Великобританії доказали, що навіть невелика кількість срібла у складі антибіотиків значно підвищуює їх ефективність, даючи можливість боротися з вірусами.

Необхідність в дослідженнях виникла у зв'язку із зростанням кількості бактерій і вірусів, які стійкі до антибіотиків, що може спровокувати «апокаліптичний сценарій», в якому навіть рутинні операції будуть летальними.

Дослідники не стали розробляти новий антибіотик, а вирішили вдосконалити і підвищити ефективність вже існуючих. В експериментах на мишах дослідники Бостонського університету виявили, що додавання срібла до антибіотиків підвищує їх ефективність від десяти до тисячі разів. Антибактеріальні властивості срібла давно відомі, проте у великих кількостях без додавання воно може бути отруйним.

Ліки з додаванням срібла можуть застосовуватися для лікування захворювань шлунка, інфекцій сечовивідних шляхів або плівок бактерій, які покривають катетери і важко піддаються лікуванню. Метал робить бактерії більш «текучими», дозволяючи антибіотикам проникати всередину і знищувати їх. Крім того, срібло збільшує виробництво небезпечних молекул кисню, які допомагають руйнувати бактерії.
Помилковий заголовок — Chs,kj - yjdf p,hjz ghjnb dshecsd!

22 Червня, 10:36

Поділитися:

ПодіїПодії
Сьогодні свято

Міжнародний день ДНК

Сьогодні іменини святкують:

Василь, Давид, Зенон (Зинон), Іван