Настільна версія
мова | язык

Незабаром валізи порозумнішають

22 Червня, 10:57

Поділитися:

Три компанії (T-Systems, Airbus і Rimowa) представили прототип «розумної» валізи, яка самостійно зможе подорожувати окремо від свого власника до місця призначення - навіть у разі зміни рейсу, його скасування незадовго до вильоту або накладки з рейсами, які потребують пересадки.

Валіза обладнана програмованим радіомодулем з дисплеєм. Авіапасажири вводять всі потрібні дані про рейс через смартфон за допомогою спеціального додатку і передають їх авіалінії, яка створює штрихкод і відправляє його на дисплей валізи.

Цей штрихкод присвоює багажу унікальний ідентифікатор, пов'язаний з пасажиром, який використовується для реєстрації багажу та відправлення його в місце призначення. Для кожного рейсу створюється окремий штрихкод, який містить такі відомості, як вага валізи, ім'я та прізвище власника і номер рейсу, пише CyberSecurity.

Пасажиру або представнику авіакомпанії достатньо лише натиснути кнопку, щоб дізнатися, де знаходиться «розумний» багаж. Рішення для багажу також дозволяє повідомити власника, чи відкривали валізу під час подорожі, а якщо відкривали, то коли і де.

«Розумні» валізи допоможуть знизити витрати авіаліній на обробку багажу, а також на виплати, пов'язані з загубленим багажем. Згідно з даними SITA (організація, що надає інформаційні послуги в авіаційній галузі), авіалінії щорічно втрачають близько $ 2,5 млрд. через втрати або затримки багажу.
Помилковий заголовок — Ytpf,fhjv dfkspb gjhjpevysif.nm

22 Червня, 10:57

Поділитися:

ПодіїПодії
Сьогодні іменини святкують:

Антон (Антоній), Ардаліон, Євстафій (Євстахій, Остап), Іван, Мартин