Настільна версія
мова | язык

Російських зірок штрафуватимуть за "фанеру"!

22 Червня, 12:56

Поділитися:

На розгляд Державної думи РФ внесено законопроект, який передбачає штрафи у розмірі до п'яти мільйонів рублів за використання на концертах фонограми без відома слухачів.

У разі прийняття законопроекту адміністративними правопорушеннями стануть «ненадання, несвоєчасне надання або надання недостовірної інформації споживачу про використання фонограм при наданні розважальних послуг».

Згідно з чинним законодавством, при наданні розважальних послуг виконавцями музичних творів використання фонограми має бути обов'язково обумовлено: відповідна норма була внесена до закону «Про захист прав споживачів» у 1999 році. При цьому будь-які санкції за порушення цього правила досі не встановлені, і фонограми в Росії як і раніше широко використовуються без відома відвідувачів концертів.

Тим часом закони про повну заборону на виступи під фонограму успішно застосовуються в Китаї, Азербайджані та Туркменістані. В інших державах фонограми не заборонені, проте громадськість часто вимагає від артистів «живих» виступів. Так, в 2013 році Бейонсе стала об'єктом критики за використання фонограми для виступу на інавгурації президента Барака Обами.
Помилковий заголовок — Hjcsqcmrb[ pshjr inhfaedfnbvenm pf @afythe@!

22 Червня, 12:56

Поділитися:

За матеріалами: lenta.ru

Теги: фонограма, штраф, Росія

ПодіїПодії
Сьогодні іменини святкують:

Георгій (Єгор), Данило, Ніл, Серапіон