Настільна версія
мова | язык

Що їсти, щоб охолодити тіло спекотним літом

22 Червня, 16:31

Поділитися:

З настанням літа багато прагнуть лише одного: максимально охолодитися, щоб пережити спекотну погоду. Але зрештою більшість домагаються лише перегріву тіла, оскільки використовують для цього неправильні продукти.

Вчені з університету Вашингтон дали роз'яснення, які саме продукти підвищують або знижують температуру. Отже, ось продукти, які підвищують температуру тіла, змушуючи почувати себе ще спекотніше. Це морозиво. У ньому міститься жир, а продукти, до складу яких він входить, сприяють тому, що тіло витрачає більше енергії на перетравлення, відповідно, починає розигріватись.

Коричневий рис - ще один чарівний продукт, що сприяє нагріванню тіла. Він дуже важко перетравлюється. Майже усі продукти, які складаються зі складних вуглеводів, призводять до нагрівання тіла. Пиво - алкоголь зневоднює тіло і викликає процес вазодилатації, тобто розширення кровоносних судин. І чим більше алкоголю людина вживає, тим спекотніше їй стає. Але є і такі продукти, які якраз здатні рятувати в літню спеку.

Кавун: суцільна вода, яка уповільнює процес травлення і вимагає меншої кількість енергії організму. Тому тіло буде постійно охолоджуватися. Зелень: сирі фрукти і овочі здебільшого складаються з води, а значить, дарують відчуття прохолоди. Вони легко перетравлюються, не нагріваючи при цьому тіло. Перець: гостра їжа, як не дивно, також дарує відчуття прохолоди. І будь-які види перцю здатні остудити тіло. Перець дуже часто вживається в їжу людьми, які живуть близько до екватора, оскільки він змушує пітніти, що в свою чергу сприяє випаровуванню і охолодженню.
Помилковий заголовок — Oj їcnb? oj, j[jkjlbnb nskj cgtrjnybv ksnjv

22 Червня, 16:31

Поділитися:

ПодіїПодії
Сьогодні іменини святкують:

Євтихій (Євтух), Єремій (Ярема), Мефодій