Настільна версія
мова | язык

Опра Вінфрі пожертвувала 12 мільйонів на музей

22 Червня, 17:02

Поділитися:

Американська телеведуча Опра Вінфрі пожертвувала 12 млн дол. на будівництво Музею афроамериканської історії та культури у Вашингтоні, повідомляють іноземні ЗМІ.

Національний музей афроамериканської історії та культури відкриється в 2015 році і стане 19-м музеєм знаменитого Смітсонівського інституту. Колекція музею об'єднає понад 22 тисяч експонатів. У загальній складності для будівництва музею необхідно зібрати 500 млн дол., половину суми обіцяв виділити конґрес США.

За словами директора музею Лонні Банча, вже зібрано близько 335 мле дол., 140 з яких пожертвували приватні спонсори. Раніше Вінфрі вже жертвувала Музею афроамериканської історії та культури 1 млн дол. Її внесок став найбільшим приватним пожертвуванням для нового музею.

Л.Банч також розповів, що до колекції увійдуть деякі атрибути кар'єри Вінфрі, наприклад, один з мікрофонів, який використовувався у відомому 25-річному шоу телеведучої.

Повідомляється, що на честь Вінфрі, яка входить до консультативної ради музею, також буде відкрито 350-місцевий кіноконцертний зал під дахом музею.

Нагадаємо, минулого року Опра Вінфрі очолила список найбільш високооплачуваних жінок шоу-бізнесу за версією Forbes.
Помилковий заголовок — Jghf Dsyahs gj;thndedfkf 12 vskmqjysd yf veptq

22 Червня, 17:02

Поділитися:

ПодіїПодії
Сьогодні свято

Міжнародний день інтелектуальної власності

Сьогодні іменини святкують:

Артемон