Настільна версія
мова | язык

«Франко. Місія» помандрує галицькими містечками

27 Червня, 14:09

Поділитися:

Новиймасштабний фестиваль «Франко.Місія» влаштує мистецьку мандрівку містечкамиГаличини. Із 22 по 25 липня «Франко.Місія» влаштовуватиме концерти, літературніакції, дискусії, перфоманси, гепенінги та інсталяції у Судовій Вишні, поблизупалацу Фредра-Шептицьких у с. Вишня, Самборі, Добромилі та Дрогобичі.


«Франко.Місія»постала із об’єднання великих фестивалів «Fort.Missia» та «Франко Фест». Відповідно,перша частина фестивалю відбудеться 19-21 липня на традиційному місці «ФортМісії»– фортах Першої світової війни у с. Поповичі неподалік українсько-польськогокордону.  Після мандрів, фестивальзавершуватиметься 26-28 липня у рідному селі Івана Франка Нагуєвичах, депроводився «Франко Фест».

 

З фестивалем мандруватимуть Місько Барбара, Ryan Socash Duet, Miąższ,Marinita & Agabeyli Brothers, проект дискусій (модератор Борис Захаров), літературнийклуб «Кабі.net» (модератор Юрій Кучерявий), проекти фотоклубу "5х5"(куратор Костя Смолянінов), арт-об'єкти (куратор ВЛОДКАУФМАН), проект популяризації читання та театрального мистецтва серед дітей "Комедія дель пАРТа"...


Ідея мандрівки виникла нетільки із перетікання одного фестивалю в інший, але й через бажання відкритидля митців символічні для історії Галичини місця, а також показати мешканцям малихміст незвичне мистецтво.  Упродовжмандрівки «Франко.Місія» відвідає руїни палацу Шептицьких (палацМарса) та Народний Дім у Судовій Вишні, палац Фредрів-Шептицьких, Ратушу та Будинок камерної та органної музики (костелі св. Станіслава) у Самборі,  проведе літературні акції неподалік замку Гербуртів у Добромилі, влаштує концерт у подвір’ї Дрогобицької Ратуші та лекції у віллі Яроша

Організатори та митці пропонують публіці «Франко.Місії»приєднатися до мандрівки. За адресою dzygainfo@gmail.comта під час фестивалю можна буде зголоситися волонтером. Волонтери зможуть подорожуватифестивальними автобусами, мешкати у наметових містечках, допомагати організовуватиконцерти, спілкуватися з митцями та жити мандрівним фестивальним життям.

довідка:

Міжнародний фестиваль мистецтв «Франко.Місія» триватиме десять днів:  із 19 по 28 липня.  У фестивалі візьмеучасть більше пів сотні гуртів, де грають музиканти з України, Польщі, США,Канади, Німеччини, Азербайджану, Грузії, Чехії, Сербії, понад сорокписьменників, кілька театрів та кільканадцять митців.


Хедлайнерами фестивалю стануть Nino Katamadzе & Insight(Грузія), Олег Скрипка та Лє Ґранд Оркестр, Кому Вниз, Крихітка, KALOCHAVO (Сербія), Тарас Чубай та Плач Єремії, Місько Барбара, Тhe Lemon BucketOrkestra (Канада), KATYA CHILLY GROUP, Ryan Socash Duet(США-Польща).

Вхід на всі заходи фестивалю– вільний. Офіційнийсайт фестивалю: www.f-missia.com

Помилковий заголовок — «Ahfyrj/ Vscsz» gjvfylhe' ufkbwmrbvb vscntxrfvb

27 Червня, 14:09

Поділитися:

ПодіїПодії
Сьогодні іменини святкують:

Микита, Федосія (Феодосія)