Настільна версія
мова | язык

7 професій, які невдовзі зникнуть

9 Липня, 17:11

Поділитися:

Сфера трудової діяльності, як ніщо інше, схильна до змін. Постійно з'являються нові професії, які виникли завдяки технічному прогресу або зростаючим потребам людства. Але поряд з виниклими професіями, є багато зникаючих. Наприклад, канули у небуття такі ремесла, як: ліхтарники, каретники, ковалі та ін. Навіть саме слово «ремесло» стало анахронізмом. Деякі професії зникають самі, а деяким зникнути допомагає технічний прогрес.

Сайт Staff.com вирішив зазирнути у майбутнє і зрозуміти, які професії незабаром виявляться не потрібними - працівників замінять роботи і технології. Заміна людей на машини вже усунула необхідність у багатьох категоріях працівників, а за оцінкою Мінпраці США, 65% сьогоднішніх школярів у 2025 році будуть займати такі робочі місця, які сьогодні ще навіть не придумані. Так кого можуть замінити машини? Ось кілька професій в зоні ризику.

1. Таксисти. Рік зникнення: 2038. Автомобілі з автопілотом стануть масовим продуктом - а значить, потреби в таксистах просто не буде.

2. Бухгалтери. Рік зникнення: 2028. Бухгалтерські програми на основі штучного інтелекту стануть настільки сильними та дешевими, що «живі» бухгалтери не зможуть з ними змагатися.

3. Помічники юристів. Рік зникнення: 2026. Юристам буде простіше працювати з автоматизованими помічниками - вони швидші, більше знають і не йдуть на лікарняний.

4. Авіадиспетчери. Рік зникнення: 2038. Після страшної катастрофи з вини авіадиспетчера в 2034 уряд зажадає, щоб усім рухом у повітрі керували комп'ютери.

5. Співробітники парковок. Рік зникнення: 2028. Спочатку місцева влада буде чинити опір цій ідеї, але нові технології дозволять автоматично відстежувати, коли машина стоїть на парковці довше сплаченого часу, і після пільгового 5-хвилинного періоду стягує з власника автомобіля додаткову плату.

6. Туроператори. Рік зникнення: 2025. Ви заходите в турагентство у мережі інтернет, розповідаєте про заплановану поїздку, потім сайт задає всі потрібні питання, щоб уточнити план і маршрут. А ще через півхвилини показує вам дешевші варіанти.

7. Перекладачі. Рік зникнення: 2031. До 2028 року Google створить точну систему перекладу усної мови, яку не відрізнити від роботи найкращих перекладачів і людський переклад стане історією.
Помилковий заголовок — 7 ghjatcsq? zrs ytdljdps pybryenm

9 Липня, 17:11

Поділитися:

ПодіїПодії
Сьогодні іменини святкують:

Георгій (Єгор), Данило, Ніл, Серапіон